Haber

Bir Seçil Erzan Davası daha! 5 Milyonluk Soygun: 5 Kişi Yakalandı

Çankırı’dan Seçil Erzan olayı geldi. Çankırı’da 8 kişiyi yüksek kazanç vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL dolandıran 5 kişi yakalandı.

İddiaya göre, gözaltına alınan kişilerin yaklaşık 100 milyon TL çaldığı tahmin ediliyor.

Yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları dolandırmak için yaklaşık 1 buçuk yıldır Çankırı’da piramit benzeri yapı oluşturan ETÇ., N.Ö. .YÇ., YC ve SA’lılar çok sayıda vatandaşı ağına yakaladı.

Seçil Erzan davasında öne çıkan ‘ponzi’ tekniğini kullanan kişiler birlikte hareket ederek sisteme giriş yaptı. Vatandaşlara yaklaşık 100 milyon TL tutarında maddi zarar vermekle suçlanan kişilerin Çankırı’da 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı ortaya çıktı. Sisteme dahil olan ve kar vaadiyle yatırdıkları parayı alamayan vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Vatandaşı sisteme dahil ederek dolandıran kişiler ise ETÇ., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. SA olduğu belirlendi. Operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gruplar tarafından yapılan incelemelerde yapının Çankırı’daki organizasyonunun ETÇ., Y.Ç. olduğu belirlendi. ve HAYIR isimli kişiler tarafından yapıldığı belirlendi. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda suç teşkil edebilecek belge ve dijital cihazların makbuzları ile sahte kripto paralar ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişiler emniyetteki işlemlerinin ardından Çankırı Adliyesi’ne sevk edildi. YC, ETÇ. ve YC, SA ve N.Ö. yurt dışına çıkma yasağı, imza kuralı ve adli kontrol kuralıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakıldı. Öte yandan çok sayıda vatandaşın yapıya dahil edilerek mağdur edildiği öğrenilirken, sayılarının artacağı tahmin edildi.

İşte o anlar:

sason-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu