Teknoloji

Windows 12 bir başka bahara ertelendi, Windows 11’e büyük bir güncelleme geliyor

2024 yılı Windows işletim sistemleri için farklı bir yıl olacak gibi görünüyor. Yakın zamana kadar teknoloji dünyasında pek çok kişi ” Windows 12 Hemen hemen herkes “Windows” olarak adlandırılan yeni nesil Windows’un bu yıl piyasaya sürüleceği konusunda hemfikirdi. Bu, Microsoft’un yeniden üç yıllık bir Windows sürüm temposunu benimsediğine dair daha önceki bir söylentiye dayanıyordu.

Şu anda mevcut olan Windows 11 tarafına gelince… Windows 11’in bir sonraki sürümü 24H2 Hakkında ilk sızıntıyı aldığımız geçen yılın Aralık ayına kadar araştırılacak pek fazla sızıntı yoktu. O zamanlar bu sürümle ilgili konuşulanlar, Windows 11 24H2’nin Windows “12” ile aynı anda piyasaya çıkacağı veya Windows “12”nin gecikebileceği fikrine yol açmıştı. Ancak bu, daha önce bahsedilen üç yıllık çıkış hızına dair söylentilerle çelişiyordu.

Windows Central’ın yeni bir raporuna göre bu söylentilerde doğruluk payı olabilir ve Windows 12 bu yıl piyasaya sürülmeyebilir. Eski Windows ve Yüzey lideri Panos Panay Ayrılışı da sebeplerden biri olabilir. Bunun yerine muhtemelen Eylül ayında gelecek. Windows 11 24H2Odaklanılacak gibi görünüyor.

Windows Central haberleri, güncellemenin yaz aylarında tamamlanacağını gösteriyor. Bu aynı zamanda birçok büyük OEM ve PC üreticisinin Haziran ayında, muhtemelen Computex zaman diliminde bir seri düzenleyeceği anlamına da geliyor. “AI PC” lansmanı Beklenen dönem olması nedeniyle dikkat çekiyor. Dolayısıyla Windows 11 24H2, 22H2’nin üstüne bir aktivasyon paketi (EKB) aracılığıyla indirilen 23H2 sürümünün aksine oldukça büyük bir güncelleme olacak gibi görünüyor.

Kısacası birinci nesil yapay zeka bilgisayarlar Windows 12 değil, Windows 11 kullanacak ve gelecekteki bilgisayarlar muhtemelen Windows “12”yi taşıyacak. Bu söylentiler aynı zamanda Microsoft’un yeni nesil yapay zekâ açısından zengin Windows’a geçmenin en iyi yolu konusunda tam olarak emin olamayabileceği hissini de veriyor.

karakoyunlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu