Haber

Türkiye Maarif Vakfı’na kaynak aktarımına ilişkin karar

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Maarif Vakfı’na 3 milyar 499 milyon 874 bin liraya kadar kaynak aktarılabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Türkiye Maarif Vakfı’na kaynak aktarımına ilişkin kararın 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca verildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, “Bu kararın amacı, Türkiye’nin ortak bilgi birikimine ve maliyetlerine dayalı olarak örgün ve yaygın eğitim hizmetlerinin sunulması ve geliştirilmesi amacıyla yurt dışında okul, eğitim kurumu ve yurtlar açılmasıdır. kurumlarda görev üstlenebilecek eğitimciler yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs sağlamak, bilimsel yayınlar yapmak amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı’na kaynak aktarılmasıdır. faaliyet gösterdiği ülke mevzuatına uygun olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, yeni yöntemler geliştirmek ve diğer eğitim faaliyetlerini yürütmektir.

Buna göre, 2023 yılında vakfın amaçlarını gerçekleştirmek üzere yapılacak hizmetlerin giderlerini karşılamak üzere Türkiye Maarif Vakfı’na Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 3 milyar 499 milyon 874 bin liraya kadar kaynak aktarılacak. .

Karar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

haber-musabeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu