Haber

Tapu Kaydı Olanlar Dikkat! E-devlet’te Sorgulama Yapın!

Gün geçtikçe dolandırıcılar yeni teknikler geliştiriyorlar. Bu sefer vatandaşın üzerine kayıtlı olan tapulara göz diktiler! Kendinize ilişkin tapuları korumak için ne yapabilirsiniz? İşte ayrıntılar.

E-devlet Sorgulama

Kimlik bilgilerimizi birden fazla yerde paylaşmak durumunda kalıyoruz. Dolandırıcıların ise kimlik bilgilerimizi elde etmesi kolaylaşıyor. Kimlik bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar sizin haberiniz olmadan hakkınızda süreçler yapabilir. Üstelik üzerinize kayıtlı tapular ile ilgili satış süreçleri de yapabilirler. Geçtiğimiz aylarda kendisine ilişkin olmayan arsayı satmak isteyen bir dolandırıcı son anda yakalanmıştı. 

Elinizdeki tapulardan olmamak için yapabileceğiniz şey ise aslında çok kolay. Kayıtlı olan tapularınız üzerinde telefon numaranızın olup olmadığını denetim etmek. Bu denetimi e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Tapu dairesine gitme mecburiliği yoktur.

Telefon Numarası Ekleme

E-devlet’te tapularınıza telefon numarası eklemek çok basit. E-devlet’e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna ‘tapu telefon bilgileri’ yazmanız kâfi. 

Ardından karşınıza çıkan ekranda ‘tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır’ yazısı çıkarsa telefon numaranızı eklemeniz gerekiyor. 

Telefon numaranızı eklemek için tekrar birebir ekran üzerinden süreç yapabilirsiniz. ‘Telefon numarası kaydet’ seçeneğinden telefon numaranızı ekleyebilirsiniz. Akabinde telefonunuza gelen onay kodunu girdikten sonra, kayıt süreciniz tamamlanıyor. 

Tapu sistemine telefon numaranızı kaydettikten sonra isminize yapılan bir müracaatta iletiyle bilgilendirme yapılıyor. Böylelikle dolandırıcıların önüne geçmiş oluyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu