Haber

Şükrü Genç, CHP’nin aday seçimine tepki gösterdi

SARIYER Belediye Başkanı Şükrü Genç, partisinin kendisini yeniden aday göstermemesine tepki göstererek, “Kararın 18 Şubat’a kadar gözden geçirilip düzeltilmesini istiyoruz.”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerine Oktay Aksu’yu aday göstermesine tepki gösteren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Saat 16.00’da Sarıyer Belediyesi binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda partili katıldı. Ellerinde ‘Sen yoksan biz de yokuz!’, ‘İmamoğlu haksızlık etme!’ gibi tabelalar vardı. Partililer, yazılı pankartlarla sık sık Şükrü Genç lehine slogan attı. Kendisine destek veren partililere seslenen Şükrü Genç, “Tam 15 yıl önce yüzde 27’lik oy oranıyla başladığımız yolculuğumuza 2009 seçimlerinde yüzde 37, 2014’te yüzde 52, 2019’da ise yüzde 60’a taşıdık. Doğumdan 15 yaşına kadar bir çocuk olarak Sarıyer’e taşındık.” Birlikte büyüdük. Bu oy için her kesimden tüm Sarıyerlilere binlerce kez teşekkür ediyorum.

15 yıldır meslektaşlarımla birlikte büyük emekler, alın terleri veren bir belediye başkanı olarak adaylık sürecinin sonunu televizyon ve medyadan takip ederek öğrenmek zorunda kalmak partimizin kültürüyle bağdaşmaz. 100. yılını ve Cumhuriyet kültürünü geçti. Aday seçiminin kamuoyu araştırmalarına göre objektif ve dengeli yapılmadığı da ortadadır. Çünkü bu süreçte yaptığımız iki anket de Sarıyer halkının tercihiyle yeniden seçileceğimizi açıkça ortaya koyuyor, buradan soruyorum: Hangi anket sonucu böyle bir kararın alınmasına yol açar?” dedi.

“BU KADAR Hırslı Bir KİRALIK GİBİ Mİ?”

Mahalle sakinleriyle yıllardır verilen mücadele sonucunda gecekonduların başta mülkiyet olmak üzere temel sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Genç, “Sarıyer’i en iyi şekilde dönüştürmek için çaba ve hazırlık yaptığımızı herkes biliyor. doğru yolu, kâra mahkum etmeden. Herkes bilse de biz çok iddialıyız.” “Kâr hırsı mı bu? Benim halkımın, orada yaşayan insanların hiçbir kâr hırsı yok. Onların tek beklentisi, yıllardır ne olacağını bilemedikleri evin artık onların olması, başlarını yastığa koyabilecekler ve bir gün burayı torunlarına rahatça bırakabilecekler. Onların tek beklentisi bu” dedi. .

“18 ŞUBAT’A KADAR KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ VE DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Genç, parti yönetiminin 31 Mart seçimlerine ilişkin tercihini yeniden gözden geçireceğini umduğunu belirterek, “Parti yönetimimiz Sarıyer halkının sesini duymalı ve dinlemeli. Umarım parti yönetimimiz gerçek sahaya göre hareket etmelidir. Ölçümler. O anketlere kulak verilmeli. Parti yönetimimizin Sarıyer halkının sesine kulak vermesini umuyorum. Sarıyer’i ve İstanbul’u kazanmanın en iyi yolunu, en doğru adayını belirleyecektir. Halk adına rica ediyorum. Sarıyer’den bu kararın partimiz tarafından bu talepler dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini rica ediyorum. Benim ve Sarıyer halkı olarak umudum ve beklentim 18 Şubat akşamına kadar bu kararların yeniden değerlendirilmesidir. Bu devam edecek. Peki 18 Şubat akşamından sonra ne olacak? Ben bir mühendisim. Biz mühendisler bir karar verdiğimizde çevremizdeki herkesle birlikte karar veririz. Yani verileri, tüm mesajları alırız. Olanı ve olmayanı bir araya getiriyor, tartışıyoruz. Yani halkımız, muhtarlarımız, gazetecilerimiz, çocuklarımız ve bu hayattaki herkes. Tartışıyoruz, birlikte karar veriyoruz. O noktada onu bir bina gibi analiz ediyoruz. biz de bu şekilde hareket edeceğimizi söylüyoruz. Ve kararımızı her yerde aynı şekilde, çok daha büyük kalabalıklarla duyuruyoruz. “Bu kararın 18 Şubat’a kadar gözden geçirilip düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

haberderince.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu