Haber

SOLOTÜRK soluğu Tekirdağ’da aldı

SOLOTÜRK soluğu Tekirdağ’da aldı

tüyleri diken diken oldu

TEKİRDAĞ – Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, perşembe günü Tekirdağ’da gerçekleştirilecek gösteri öncesi prova uçuşlarıyla izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi grubu SOLOTÜRK, 57. Uluslararası Kiraz Harekatı kapsamında yapılacak gösteri uçuşu öncesi bugün öğle saatlerinde 2 uçakla keşif, akşam saatlerinde ise tek uçakla prova uçuşu gerçekleştirdi. Tekirdağ’da bayram. Tekirdağ’ın kıyı kesimleri ile Rumeli İskelesi üzerinde uçan SOLOTÜRK, akrobatik hareketlerle izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Vatandaşların büyük ilgiyle izlediği gösterilerde pilotlar, ‘SOLOTÜRK kalkış’ ve ‘SOLOTÜRK tonu’ gibi hareketlerin yanı sıra, uçuşun en zor tekniklerinden biri olan ‘Saygı uçuşu’ hareketlerini de icra etti. Uçağın hızının minimum seviyeye düşürülmesiyle oynanan dünya seyircilerden tam not aldı.

“Tüylerimiz diken diken oldu”

SOLOTÜRK’ün uçuşunu izlemek için kıyıya akın eden vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla izlerken, prova uçuşunu izlemeye gelen vatandaşlardan eski Havacı Serdar Bakal, SOLOTÜRK’ün performansını çok beğendiğini belirterek; “Eski bir havacı olarak tüylerimiz diken diken oldu. F16’nın sesi özgürlüğün sesidir. İnşallah bu özgürlük ülkemizde hiç bitmez. Çok yetenekli pilotlarımız var, çok yetenekli pilotlarımız var. Bu bir bakıma Türkiye’nin gücünü gösteriyor.” Türkler dünyaya… Bu düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” söz konusu.

Renkli manzaralar eşliğinde prova uçuşlarının yanı sıra ana gösteri 8 Haziran 2023 günü saat 18:30’da gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu