Haber

Şırnak’ta 500 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı Durdu mu?

Yeşil Sol Parti(YSP) Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrkmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şunları söyledi: “Şırnak’ta 500 yataklı tesis Kamu hastanesi ‘de inşaatın durduğu iddiaları doğru mu? “Hastane inşaatının yüklenici firmanın taahhüt ettiği tamamlanma tarihinde tamamlanmaması durumunda ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır?” O sordu.

YSP Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrkmez, 19 Eylül 2022’de yapımına başlanan ve 550 günde tamamlanacak Şırnak 500 Yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğu tezlerini Meclis gündemine taşıdı. Hastanenin şantiyesinde yaptığı incelemelerin ve görüştüğü yetkililerin de bu iddiaları doğruladığını belirten İrkmez, tezleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. İrkmez’in sunduğu soru önergesi şöyle:

“İnşaatına 19 Eylül 2022’de başlanan ve 550 günde tamamlanacak olan Şırnak 500 Yataklı Devlet Hastanesi, bugünlerde inşaatın durduğu haberleriyle Şırnak halkının gündemi haline geldi. İnşaat alanında incelemelerim Hastanenin yetkilileri ve görüştüğüm sorumluların ifadeleri de söz konusu iddiaları doğruluyor.

“ŞIRNAK VATANDAŞININ SAĞLIĞA ERİŞİM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

Yüklenici firmanın hastaneyi teslim etme süresi 22 Mart 2024’te, yani tamamlanmaya 6 buçuk ay kala sona erecek olmasına rağmen, kaba inşaatın halen tamamlanmaması, söz konusu hastanenin işletmeye açılması tarihinin 2020’ye çıkacağını bize gösteriyor. önemli bir süre uzatılabilir. İnşaatta yardımcı olan müteahhit firma ve diğer alt yüklenicilerin çalışmayı durdurduğu yönünde ciddi iddialar var. Hastane inşaatının tamamlanmadan hemen önce takvimin gerisinde kalması, bundan sonraki işlerin sorunsuz ilerleyemeyeceği ve kontrol, muayene ve kabul süreçlerinin mevzuata aykırı olabileceği yönünde şüpheler uyandırıyor. Mevcut hastanelerin fiziki kapasitesinin yetersiz olması, sağlık personeli ve ekipman eksikliği nedeniyle Şırnaklı vatandaşların sağlık hizmetlerine erişim hakkı ihlal ediliyor. Hem söz konusu hastanenin hem de diğer ilçelerdeki sağlık kuruluşlarının bir an önce hizmete açılması önemini koruyor.

Bu içerikte;

Şırnak’ta 500 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının durdurulduğu iddiaları doğru mu?

Hastane ile ilgili kontroller ne sıklıkla yapılıyor?

“Hastane inşaatının yüklenici firmanın taahhüt ettiği tamamlanma tarihinde tamamlanmaması ihtimaline karşı ne tür önleyici tedbirler alınmıştır?”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu