Haber

Rusya’dan ABD’ye nükleer saldırı tehdidi: 11 Eylül yeniden yaşanabilir

Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, ABD’yi silahlı saldırıyla tehdit etti.

Ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiki Medvedev, ABD’nin “yakında 11 Eylül 2001’dekine benzer bir saldırı yaşayabileceğini” öne sürdü.

Resmi Telegram hesabından paylaşım yapan Medvedev şunları söyledi: “Görünüşe göre herkes Batılı ülkelerin ve özellikle ABD’nin kabalığına ve iğrenç narsisizmine alışmış.”söz konusu.

Nükleer saldırı iddiası

Medvedev, ABD’nin 11 Eylül 2001 tarzı bir saldırıya daha maruz kalacağını ancak bunun nükleer ya da biyolojik bileşeni olacağını iddia etti.

merkezli Newsweek dergisi, söz konusu Rus yetkilinin saldırıyı gerçekleştirecek ülkenin Rusya olacağını açıkça iddia etmediğini yazdı.

ABD’den Ukrayna’ya yeni yardım

Ukrayna’ya askeri desteğini sürdüren Washington yönetimi, bu ülkeye 1 milyar dolarlık yeni yardım sağlayacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kiev’de Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelensky ile görüştü. “Ukrayna’nın Rusya’ya karşı saldırganlığında son haftalarda gerçek bir ilerleme kaydedildi.”söz konusu.

“Üçüncü Dünya Savaşı yaklaşıyor”

Medvedev temmuz ayında yaptığı açıklamada Üçüncü Dünya Savaşı’nın yaklaştığını iddia etmişti.

Batılı ülkelerden Ukrayna’ya silah takviyesi yapıldığına işaret eden Medvedev, şunları kaydetti: “Batı çıldırdı. Bu bir çıkmaz sokak. Üçüncü Dünya Savaşı yaklaşıyor.”Sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu