Haber

Papa’dan eşcinsellere takviye, LGBT olmayan ülkelere eleştiri

Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francis, “Eşcinsellik suç değil”LGBT karşıtı yazıların olduğunu söyledi ve söyledi. “bu adil değil” söylenmiş. 2013 yılında bu göreve seçildiğinde geçirdi. “Ben kimim ki eşcinselleri yargılarım”Sözleriyle yankı uyandıran Papa Francis, AP haber ajansına verdiği röportajda bu sayıda çarpıcı sözler kullandı.

Eşcinsellerin hoş karşılanması, saygı gösterilmesi, ötekileştirilmemesi ve ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirterek, Arjantin Papa,Katolik piskoposlar, LGBT kişileri kiliseye katılmaya davet etti:

Eşcinsel olmanın suç değil günah olduğunu belirten Pope, anadili İspanyolca konuştuğu bir röportajda şunları söyledi:

“Eşcinsel olmak suç değil. Suç değil. ‘Evet ama günah’. Tamam ama önce günahı yanlıştan ayıralım. Yardımlaşmamak (ve sadaka vermemek) de günahtır. “

Dünyanın bazı ülkelerinde LGBT’lere yönelik yasal düzenlemeleri eleştiren Papa, bu maddelerin “bu adil değil” belirtilmiş. Bazı Katolik din adamlarının da bu yasalara dayandığını kabul eden Papa, bu din görevlilerine şunları söyledi: “şefkatli olmak”aramayı yaptı

papa, “Hepimiz Rab’bin çocuklarıyız. Tanrı, onurumuz için savaşmamızı sağlayan gücümüz için bizi olduğumuz gibi seviyor”dedim.

AYNI EVLİLİKLERE KARŞI KATOLİK DOKTOR

Eşcinsel eylemlere ilişkin Katolik Kilisesi öğretileri “düzensizlik”eşcinsel insanlar olarak tanımlarken “Saygı, nezaket ve nezaketle”karşılanması gerektiğini belirtir.

Katolik doktrini eşcinsel evliliğe izin vermese de, Papa Francis “sivil birlik”Adının yasal olarak tanınmasını destekledi.

2020’de bir belgesel için yaptığı açıklamada, Papa Francesco şunları söyledi: “Eşcinsellerin bir aile içinde olma hakkı var. Onlar Tanrı’nın çocukları ve bir aile sahibi olma hakları var. Kimse bu yüzden dışlanmamalı ve perişan edilmemeli. Olması gereken, bu şekilde bir sivil birliktelik maddesidir. yasal olarak korunuyorlar, bunu savunuyorum.”dedi.

KAYNAK: NEWS7, BBC İNGİLİZCE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu