Ekonomi

Meyve sebze ihracatçılarının hedefi 1 milyar 350 milyon dolar

Bu yıl hedefi yüksek tutmak istediklerini belirten Uçak, geçen yıl 1 milyar 330 milyon dolara yükselen ihracatını 1 milyar 450 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 2018 yılında yönetim olarak göreve geldiklerini, 2017 yılı sonunda 740 milyon dolar olan ihracatı 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 2 katına çıkardıklarını anlatan Yavaş, 128 ülke ve serbest bölgeye ulaştıklarını söyledi. 160 milyon dolarlık kurutulmuş domates, 141 milyon dolarlık biber, 124 milyon dolar ile meyve suyu ve 110 milyon dolarlık el çalarak turşu, en yüksek talebin Almanya’dan 220 milyon dolar ile geldiğini söyledi, 181 milyon dolarla ABD, 118 milyon dolarla Rusya. .

ROTA MESAFELİ PAZARLAR

Bu yıl rotalarını yine uzak pazarlara çevireceklerini kaydeden Uçak, “Singapur, Çin, Güney Kore gibi pazarlarda tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Interfresh meyve sebze fuarının İzmir’de yapılması için önemli girişimlerde bulunduk, İzmir’in ve İzmir ihracatçısının değerini anlattı. Bu girişimler başarılı oldu. Fuar ilk kez 2024 yılında 26-28 Eylül tarihleri ​​arasında İzmir’de düzenlenecek.” söz konusu.

HAVA SICAKLIĞI NEDENİYLE RAF ÖMRÜ KISALMIŞTIR

Kış aylarında sıcaklığın çok fazla düşmemesi gazeteciler tarafından sorulduğunda narenciyeyi etkiliyor. Uçak, ürünlerin aromasının istenilen kıvamda olmadığını, soğuk havalarda tercih edilmesinden dolayı raf ömrünün kısaldığını ve tüketiminin azaldığını söyledi.

mezitliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu