Haber

Mesut Özil’in babasından itiraf: Onu Almanya’da oynamaya ikna ettim

Babası Mustafa Özil, bir dönem dünyanın en değerli yıldızları arasında yer alan ve Türkiye’de Başakşehir formasıyla kariyerine son veren Mesut Özil hakkında şok itiraflarda bulundu.

Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, Almanya’dan Bild’e konuştu. Mustafa Özil, Mesut Özil’in Türk Milli Takımı’nda oynamak istediğini ancak Mesut Özil’i Almanya’da oynamaya ikna ettiğini belirtti.

Mustafa Özil’in Bild’e verdiği röportajdan satırbaşları şöyle:

“Böyle bir vedaya izin verilmemeliydi”

Mesut Özil’in vedasında menajeri Erkut Söğüt oldu. Kendime soruyorum: Böyle bir vedaya nasıl izin verirsin? Bu asla olmamalıydı! Bir danışman olarak farklı davranmanız gerekiyor çünkü oyuncunuza karşı bir sorumluluğunuz var. Ben olsam tüm gazetecileri canlı basın toplantısına davet eder ve bunu Twitter’da değil makul bir şekilde bitirirdim. Amaç ne?

“Mesut bana ‘kanım kırmızı’ dedi

Bir yönetici olarak her zaman bir vizyona sahip olmanız gerekir. Bir örnek: Alman Milli Takımı’nda oynama kararı. Ailemde neredeyse herkes Mesut’un Almanya’da oynamasına karşıydı. Hatta ülkesine ihanet ettiğini bile söylediler. Mesut yanıma geldi, bu konuyu konuştuk ve şüphelerini anladım: O zamanlar henüz 18 yaşındaydı, genç bir çocuktu ve arkadaşları Türkiye’de oynuyordu. Mesut, ‘Benim kanım kırmızı’ dedi. Ona şunu söyledim: Hepimizin kanı kırmızı! Ancak onu Almanya adına oynamaya ikna ettim. Bu en doğru karardı. 2018 yılına kadar Almanya adına 92 ​​uluslararası maça çıktı ve 2014 yılında dünya şampiyonu oldu. Bu bir futbolcu için en büyük onurdur, tamamen gerçek bir karardır.

“Kariyeri 2018’e kadar harikaydı”

Mesut’un kariyeri 2018 yılına kadar harikaydı. 2013 yılında dönemin en değerli Alman futbolcusu olarak İngiltere’ye transfer oldu. Teknik Direktör Arsene Wenger, Mesut’a özel olarak takımı yeniden yapılandırdı ve oyun stilini buna göre ayarladı. O zamana kadar Madrid hiçbir oyuncudan Mesut’tan kazandığı kadar para kazanmamıştı.

“Alman Futbol Federasyonu’nda çalışmasını istiyorum”

En büyük dileğim bir gün DFB’de (Alman Futbol Federasyonu) çalışması, örneğin kadro yönetimi veya dış entegrasyon konularında danışmanlık yapması. Çünkü bana göre 2018 yılında milli takımdan emekliliğini bir kenara bırakırsak Mesut başarılıydı.

haber-yildizeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu