Haber

Libya’nın tüm fuar alanları Türk firmasına geçti!

Libya Hükümeti ile Türk firması arasında imzalanan protokole göre Libya’daki tüm fuar alanları bundan böyle Nobel Şirketler Grubu’nun bir iştiraki olan Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve Libya Uluslararası Fuar Otoritesi Başkanlığı.

İSTANBUL’DA ATILAN İMZALAR

Libya Maliye ve Ticaret Bakanlığı, ülkesindeki yerel şirketleri organize ederken, Nobel Şirketler Kümesi tüm yabancı ülke anlaşmalarından ve bölgelerin işletilmesinden sorumlu olacak. Böylelikle Libya’daki tüm fuar alanlarını ortak işletecek olan konsorsiyum, bugün (16 Haziran) İstanbul’da Dış Ekonomik Bağlantılar Konseyi’nde (DEİK) düzenlenen törenle sözleşmeye imza attı.

ERDOĞAN VİZYONU VURGULAMASI

Libya Maliye ve Ticaret Bakanlığı adına Uluslararası Fuar Otoritesi Başkanı Esam Abujella Aloul ile Nobel Şirketler Grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik de katıldı. hükümet bakanlığı ve büyükelçilik yetkilileri ile DEİK Türkiye Libya İş Kurulu Başkanı Muzaffer Karanfil. Törende bir konuşma yapan Nobel Küme Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağlara dikkat çekerek, “Bu anlaşma, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bağı gelecek nesillere aktarma vizyonu çerçevesinde çok önemlidir. ” Türkiye’nin ihracatını artırmak için daha nitelikli uluslararası fuarlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Çelik, Nobel Grubu’nun ülke sınırları dışında uluslararası fuar alanı işleten ilk ve tek firma olduğunun altını çizdi.

ÇELİK’in ısrarı bizi ikna etti

Erhan Çelik, “Bu konuda ilk adımı Rusya’da attık. 220 bin metrekarelik Ural Expo Uluslararası Fuar Alanı’nın ardından rotamızı dünyanın Afrika’ya açılan kapısı Libya’ya çevirdik. Fuar alanlarının hakları ile ayağa kalktık. Ülkemize, milletimize ve özellikle ihracatçılarımıza hayırlı olsun.” Daha sonra bir konuşma yapan Libya Uluslararası Fuarcılık Kurumu Lideri Esam Abujella Aloul, “Maliye ve Ticaret Bakanımız Türkiye’ye gelince Sayın Çelik kendisi ile ilgili temaslara başladı. fuar alanları. Hatta Sayın Bakanımızın Libya’ya döndüğü gün Trablus’a gitti ve tekrar görüştü. İnatçı, mücadeleci kişiliğinden ve 5 ülkede kurulu şirketlerle yaptığı organizasyonlardan çok etkilendik. Ve işte buradayız, artık ortağız. Her iki ülkeye de hayırlı olsun!” açıklamasında bulundu.

İLK ALAN MAVİ Vatan

Nobel Expo, yılda 30’dan fazla fuarın düzenlendiği Libya’ya Türkiye’den 6 fuar getirerek bu sayıyı ilk yılında yüzde 20 artırmayı planlıyor. Nobel Grubu Başkan Yardımcısı Murat Şaroğlu’nun verdiği bilgiye göre; Firma mobilya, inşaat, gıda, dokuma, tarım ve otomotiv yan sanayi fuarları planlıyor. Bu ortada açılacak ilk fuarın bulunduğu alana, Türkiye’nin Akdeniz’deki hakimiyetine gönderme yapılarak yeni bir isim verilecek; Mavi Vatan! Şaroğlu, bu değişimlerin cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ve Libya’nın efsane ismi Ömer Muhtar ile devam edeceğini belirtti.

yuregir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu