Haber

Konut Bakım Maaşı 2023 Ne Kadar? Temmuz zamlı maaş ödemesi ne zaman?

Evde bakım maaşı için ağır engelli raporu bulunan ve tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvurabilir. Yatılı bakım aylığı başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına veya ilçe müdürlüklerine yapılır.

2023 YILINDA BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 yılının ikinci yarısında (Temmuz-Aralık) ödenecek yurt bakım maaşları belli oldu. Memur maaş katsayısındaki değişiklik nedeniyle konutta bakım maaşlarında da farklılık oluştu. Buna göre, yatılı bakım emekli maaşları 4.337 TLdüzenleme ile yüzde 15’lik zam oranının ardından 5.098 TLoldu.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Engelli Sağlık Şurası Raporlarında kişinin pürüzlülük oranı %50 veya daha fazla olmalı ve ağır engelli bölümünde EVET ibaresi yer almalıdır.

Engelli kişinin yaşamını sürdürebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinme, merdiven inip çıkma vb.) oburluğunun yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekir.

Gelir kriterinin aylık ortalama gelirinin, kendilerine veya bakmakla yükümlü oldukları kişi sayısına göre aylık net taban fiyatının 2/3’ünden az olduğunun tespit edilmesi gerekir.

EVDE BAKIM ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Velisine veya özürlünün ailesine veya yakınına verilen özürlü maaşları her ayın 15’i ile 31’i arasında ödenir. İllere göre depozito tarihleri ​​farklılık gösterdiği için temmuz ayındaki konutta bakım maaşı henüz ödenmedi.

e-DEVLET İLE KONUT BAKIM ÜCRETİ SORGULAMA

Yatılı bakım aylığı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgi Sorgulama” sayfasından sorgulanabilmektedir. Sisteme kayıtlı vatandaşlar şifreleri ve TC kimlik numaraları ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

EVDE BAKIM ÖDEME SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE KONUT BAKIM MAAŞ SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar da telefonlarının SMS özelliğini kullanarak sorgulama yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alıcılar cep telefonlarının bildirim bölümüne BAKIYE yazıp 4747’ye SMS göndererek bakiye takibini yapabilirler. Bildirim gönderimi kapsamında operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti alınır.

buyukcekmecehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu