Haber

Kocasinan Belediyesi Erkilet Arabidin Mescidi’ni Restorasyonla Hizmete Açtı

Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Arabidin Projesi kapsamında onarım çalışmaları tamamlanan Arabidin Mescidi açılışa hazırlanıyor. Tarihi Erkilet’in gün yüzüne çıkarılması için yürütülen ilk çalışmayı tamamladıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, “Antik Erkilet dokusunu kültür hazinesi olarak hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye geri kazandırıyoruz.”

İlçe genelindeki tarihi ve kültürel mirasın aslına uygun şekilde restore edilerek geleceğe aktarılması konusunda çok yönlü yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, yaptıkları projelerle Kayseri’yi daha da güzelleştirdiklerini ve hayata geçirdiklerini söyledi. şehrin kültürüne uygun yeni yaşam alanlarıyla Türkiye’ye örnek hizmetler sundu.

Erkilet bölgesindeki tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılarak kültür turizmine kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Erkilet İlçesi’nde kadim bir tarihe sahip olan Erkilet Arabidin bölgesini şehrimize kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yine bir kültür hazinesi olarak. Özellikle Kadim Erkilet.” Onu doğal haliyle koruyacağız ve gün yüzüne çıkaracağız. Bu doğrultuda Arabidin mescidi onarım çalışmasını da yine yapıyoruz. Üretim tamamlandı, açılışa gün sayıyoruz. Erkilet Arabidin Mescidi açıldığında projemizin bir modülü olarak hizmete girecek. Sonuçta bu bölgenin eski tecrübesiyle, “Taş evleriyle, sokaklarıyla, kuru yapı sistemiyle bir mahalle olarak yeniden canlandırılması için çalışıyoruz. Tabii projelendirme ve eski evlere benzemesi için yapılan çalışmalar uzun bir süreci kapsıyor” İnşallah kadim Erkilet dokusunu adım adım şehrin kültür hazinesi olarak geri kazandıracağız” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle tamamladı: “Proje tamamlandığında Anadolu’nun köklü mirasını yansıtan tarihimizi gün yüzüne çıkararak, Kayseri’mizin değerine değer katacağız. Çalışmalar sonunda, Mahalle kültür, sosyal, sanat gibi her alanda bir çekim ve turizm merkezidir.” – KAYSERİ

karkamisajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu