Haber

İngiltere’den, Polonya’ya füze düşmesiyle ilgili açıklama Açıklaması

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Polonya’ya füze düştüğü yönündeki haberleri acilen incelediklerini ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yla görüştüğünü belirterek, NATO dahil milletlerarası ortaklarla uyum halinde olduklarını bildirdi.

Sunak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı James Cleverly ve Savunma Bakanı Ben Wallace’la konuştuğunu kaydederek, “Polonya’da füze saldırısı haberlerini acilen inceliyoruz ve ne olduğunu ortaya çıkaran müttefiklerimizi destekleyeceğiz.” tabirini kullandı.

Sunak, “NATO dahil uluslararası ortaklarla da koordinasyon halindeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Polonya’ya füze düştüğü haberlerinin ardından Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yla konuştuğunu belirten Sunak, “İngiltere’nin Polonya’yla dayanışmasını yineledim ve kurbanlar için başsağlığı diledim. NATO müttefiklerimizle yakın temas halinde olmaya ve koordinasyonu sürdürmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Bu geceki füze saldırısında hala çok fazla belirsizlik var”

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu geceki füze saldırısında hala çok fazla belirsizlik var ama kesin olan bir şey var: Macaristan, Polonya’yla omuz omuza duruyor.” sözlerini kullandı.

Polonya’nın Ukrayna hududunda bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu