Haber

Hamide Doğangün, Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı

Bağcılar Belediyesi Para Atletizm Milli Sporcuları, Paris’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ter döktü. Avrupa Şampiyonu Hamide Doğangün Tekerlekli Sandalye Koşu Branşında 800 metre yarışında dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

08-17 Temmuz tarihleri ​​arasında Paris’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda Para Atletizm Milli sporcularımız ülkemizi temsil etti. Avrupa Şampiyonu Hamide Doğangün, 800m Tekerlekli Sandalye Koşu Branş yarışında dünya üçüncülüğüne ulaşarak bir kez daha başarıya imza attı. Doğangün, bu başarısıyla 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Bire bir branşta diğer milli sporcular Zübeyde Süpürgeci ve Zeynep Acet finalde mücadele ederken, gülle atma branşında Hamza Doğan final yarışında ülkemizi temsil etti.

Başkan Özdemir: “Başarının temeli çok çalışmak ve inanmaktır”

Sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, milli sporcuların daha önce de Rio ve Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil ettiklerini hatırlattı. Sporcularla gurur duyduklarını ifade eden Özdemir, “Sporcularımızın başarısı çok çalışmalarına, inançlarına ve azimlerine bağlıdır. Bağcılar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.” Hamide Doğangün’ün 2012’de ülkemize ilk kez Avrupa şampiyonluğunu kazandırdığını belirten Özdemir, “2016 ve 2020 Paralimpik oyunlarında ülkemizi başarıyla temsil eden Hamide, bu dünya şampiyonasında bronz madalya kazanarak bizleri bir kez daha gururlandırdı.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu