Haber

Güzel, bayanlar 73 kiloda Türkiye 3.sü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ÜNİLİG Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü lisansüstü öğrencisi Kübra Yarışmacı, bayanlar 73 kiloda Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

57 üniversiteden 267 sporcunun katıldığı Bartın’da düzenlenen şampiyonada bronz madalya kazanan öğrenci Kübra Düzgün, Bayburt Üniversitesi’nin Türkiye çapındaki tekvando derecelerine bir yenisini daha ekledi. Dereceye giren öğrencilerin 20 Temmuz – 8 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında Çin’in Sichuan kentinde gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversiteler Oyunları’na (FISU) katılma hakkı kazandığı şampiyona, geniş katılımıyla dikkat çekti.

Başarının ardından açıklamalarda bulunan madalyalı sporcu İyi, “Başarıları üniversitemizde tatlı bir rekabete imza atan sporcu arkadaşlarımızla Türkiye’de bir geleneğin doğmasına katkı sağlıyoruz. Taekwondo’nun geleceğini gerçek olarak okuyoruz.” ve üniversite olarak sistem yaklaşımları geliştiriyoruz. Bu sistem odaklı düşünce bizi madalya kazanmaktan daha fazlası yapıyor. “Sizi disiplinimizle motivasyonla özdeşleşmeye teşvik ediyoruz. Böylece başarıyı sistematik ve sürdürülebilir kılan bir okul inşa ediyoruz. Böylesine güçlü bir sistemde biz sporculara düşen inanç ve disiplinle kendimizi gerçekleştirmektir. Daha iyileri için birlikte çalışacağız.” dedi. – BAYBURT

hanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu