Haber

Gönüllü öğretmen ve öğrenci okul atölyesinde depremzedeler için soba üretiyor

Samsun’un Terme ilçesinde gönüllü bir öğretmen ve öğrenci depremzedeler için soba üretiyor.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye Şefi Metin Karadaş ve metal teknolojisi öğrencisi 16 yaşındaki Serkan Yüksel, depremzedelerin ısınmasına katkıda bulunmak için okul atölyelerinde canla başla çalışıyor.

Karadaş, bazı öğrencilerinin yardım amacıyla deprem bölgesine gittiğini belirterek, “Birkaç öğrencim depremzedelerimize yardım için o bölgeye gittiği için bir öğrencimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 5’ten 6’ya kadar üretiyoruz. bir gün sobalar.” söz konusu.

Önceki gün 100’e yakın sobanın deprem bölgesine gönderildiğini, 40 sobanın kendi imalatları olduğunu, geri kalanının da Terme’deki esnaf tarafından temin edildiğini belirten Karadaş, “Gücümüz yettiğince üretime devam etmeye çalışıyoruz. mesai saati farketmeksizin burada üretilen sobalarımız Kahramanmaraş Elbistan ilçesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaktadır.İşimizin ardından üretilen ürünlerimizi ilçemizde bulunan AFAD Organizasyon Merkezine teslim ediyoruz.Onlar da gerekli yerlere ulaştırıyorlar.İnşallah , kısa sürede kendilerine ulaşacaklar.” sözlerini kullandı.

Serkan Yüksel, depremzedeler için çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Kurt, “İlçe Milli Eğitim ve vatandaşlar olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir dayanışma içerisinde. Birlikte çalışıyoruz, emek veriyoruz. İnşallah umutla çalışıyoruz.” bu kötü günleri atlatıp güzel günler geçireceğimize inanıyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu