Haber

Fatih Altaylı: Zafer Mutlu CHP’de İmamoğlu’nu destekliyor

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Oksijen Gazetesi sahibi Zafer Mutlu’nun CHP içinde çok etkili olduğunu ve İmamoğlu’nu değişim taleplerinde desteklediğini iddia etti. Ekrem İmamoğlu’nun yazısını yayınlayan Zafer Mutlu’nun Kılıçdaroğlu hemşehrisi olduğuna işaret eden Altaylı, “Açık olan bir başka gerçek de Zafer Mutlu gibi bir hemşerinin bile Kılıçdaroğlu’ndan ayrılmasıdır.” o yazdı.

Altaylı’nın “Kılıçdaroğlu da oksijensiz” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

OksijenYılların gazetecisi, sahibi Sabah‘nin eski yazı işleri müdürü, gazete sahibi Dinç Bilgin’in akıl hocası, VatanGazetenin kurucusu ve sahibi, yıllar süren rekabetten sonra geçtiği Doğan Grubu’nda Aydın Doğan’ın sağ kolu olmayı başaran değerli medya yöneticisi Zafer Keyifli’dir.

Zafer Mutlu’nun bir diğer özelliği de özellikle son yıllarda CHP ile olan yakın ilişkisi. CHP yönetimleri üzerindeki etkisi. Bunda Aydın Doğan’ın da etkisinden yararlandığı sır değil.

Kılıçdaroğlu döneminde Zafer Mutlu’nun CHP içinde bilinen ve bazen abartılan bir etkisi oldu.

Aday listelerinin belirlenmesinde hem Mutlu’nun içinde bulunduğu partide hem de Doğan Kümelenmesi’nde CHP listelerine en azından bazı isimler alındı.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Kılıçdaroğlu’nu aday olmaya ikna eden ve adaylığını destekleyenler arasında Tuncay Özkan ve Enis Berberoğlu ile birlikte Zafer Mutlu’nun da adı hep anıldı.

Mutlu’nun Kılıçdaroğlu’yla ‘hemşehri’ olması da bu yakınlıkta etkili görünüyor.

Görüldüğü gibi hoş bir yönetici olarak iktidar partisini rahatsız etmeden CHP’ye yakın olmayı başarmış, Kılıçdaroğlu ile yakın ilişkisi sayesinde muhalefet partisi içinde etkili olmuştur.

Parti içinde ‘Hayır o kadar etkili değil’ diyenler olsa da bu etkinin oldukça yüksek olduğu algısı oluştu.

O nedenle İmamoğlu’nun Oksijen gazetesinde CHP’li Kılıçdaroğlu talihsizliğinin en net sesi olarak yer alması, benimle yaptığı sohbetin ardından medyada ilk somut hamlesini Oksijen üzerinden yapması değerli.

Üstelik İmamoğlu, Zafer Mutlu’nun gazetesini seçerek CHP içindeki Kılıçdaroğlu karşıtı hareketin, bazılarının propagandasını yaptığı gibi mezhepçi bir hareket olmadığının altını çizmek istiyor gibi görünüyor.

Bir diğer açık gerçek ise Zafer Memnun gibi bir hemşerisinin bile Kılıçdaroğlu’ndan ayrılmasıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu