Yaşam

Evde Tek Başınıza Ölürseniz Evcil Hayvanınız Sizi Yiyebilir! Peki O Sizi Bu Kadar Sevmesine Rağmen Neden Bunu Yapıyorlar?

Polis, konutta tek başına ölen bireylerin cesetlerini incelediğinde çoğu zaman cesetlerin yenmiş olduğunu görebilir. Özellikle yüzündeki bölünmeler bulunan. Daha sonraki muayenelerde evcil hayvanların midelerinden deri kesikleri çıkıyor.

senin kedilerin, burun ve dudak gibi yumuşak kısımlar tercih etme eğiliminde olduklarını belirtmişlerdir. Tüm sıradan kediler bunu yapar diye bir kural yoktur. 2010 yılında meydana gelen bir olayda, banyoda cansız bedeni olan bir kadının yüzünü köpeğine yemiş olduğu belirlendi. Konutta bulunan iki kedinin cesede dokunmadığı anlaşıldı.

Öyleyse neden sadık dostlarımız bizi yiyor olabilir? Hayvan psikologlarının bir takım teorileri vardır:

Olgularda köpeklerin bu hareketi daha fazla gerçekleştirdiği görüldü. köpeklerin kurt soyundan Bunun nedeni gelişleri olabilir. Sahipleri öldüğünde ve yiyecek kalmadığında, onları yiyecek olarak görmek zorunda kalırlar. Kurtların da zorlu koşullarda ceset yedikleri için, köpeklerin evrimsel olarak bu içgüdüye sahip oldukları belirtilmektedir. Vakaların %73’ünde yüz kısmının, %15’inde karın bölgesinin yırtıldığı görüldü. Bazen açlık olmasa bile evcil hayvanlar sahiplerini yiyebilir. Ayrıca evde yemek olmasına rağmen

Evcil hayvanınıza kötü davranmanızla bir ilgisi olabilir mi? Yoksa intikam için mi yapıyorlar?

Cesetlerin evcil hayvanlar tarafından yenildiği vakaların hiçbirinde. Hayvan istismarına dair hiçbir kanıt bulunamadı.Edinilen bilgiye göre, ölenlerin yakınları, sahipleriyle hayvanlar arasında iyi bir bağ olduğunu söyledi.

Evcil hayvanın zihinsel durumu da değerlidir.

Endişeli hayvan, sahibini uyandırmaya çalışırken yüzünü yalıyor ve yüzünü dürtüyor. Rastgele bir sonuç alamayınca kaygıları artabilir ve panik içinde ısırmaya, kaşımaya başlayabilirler. Bu davranışta bulunan hayvanlar bir süre sonra istemeden de olsa kanamaya neden olur ve kan kokusu yeme isteğini tetikler. Köpek ırklarının farklı mizaçlara sahip olması sahiplerine karşı tepkilerini de değiştirebilmektedir. Büyük köpeklerde bile kafan kesikHatta olaylar var.

Bu ayırt edici davranış, köpeklere ve kedilere özgü değildir. Hamster ve kuşlardasık görülür.

Kaynaklar: National Geographic

haber-ulubey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu