Haber

Erzurum provokasyonunda büyük şüphe! İmamoğlu’nu CHP’nin başına geçirme operasyonu mu?

    Haber7-Özel

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluamaçlayan ‘Taşlı saldırı’ provokasyonu oldu. Esnaf ziyareti diyerek yasa dışı miting düzenleme girişiminde bulunan İmamoğlu’nun bir araya topladığı taraftar grubu, eylem yapan başka bir gruba taşlı saldırı düzenledi. Saldırıya karşılık veren protestocu kümesi ile CHP grubu arasındaki gerginlik, polisin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Kavga sırasında CHP’li İmamoğlu, Erzurum Valiliğiile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Amaç gösterdi. Daha sonraki kamera kayıtlarında CHP’li grubun provokasyona taşlarla başladığı ortaya çıktı.

İMAMOĞLU GENEL BAŞKANLIĞINA OPERASYON?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye tarihinin en büyük mitingini yaptığı saatlerde İmamoğlu’nun bugüne kadar yaşanmamış bir provokasyonu yaşaması dikkat çekti. 14 Mayıs seçimlerine kadar birçok seçim sürecini yakından takip eden deneyimli gazeteciler Haber7değerlendirmesinde meydana gelen olaylar için ‘Küresel güçler’vurgulayarak ‘İmamoğlu’nun CHP Liderliği’Kendisi için operasyon yapıldığını belirtti.

İmamoğlu provokasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, şunları söyledi: “Bazı güçler, Türkiye’yi 2 yıl içinde yeniden seçime zorlayacak ve o dönemde İmamoğlu’nun önünü açacak bir yol haritası belirlemeye çalışıyor.”ve Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Arseven. “Uzun süredir gündemde olan Ekrem İmamoğlu, bazı salgınların yaptığı Erzurum tantanasıyla pozisyon almaya çalıştı.” yorum yaptı Konuyla ilgili Gazeteci Cengiz Alçayır “Çevresi zaten şunu söylüyor; Kılıçdaroğlu seçimi kaybedecek, İmamoğlu da seçim sürecinde Anadolu’yu gezdiği için yıldızını parlatacak ve kendini cumhurbaşkanlığına hazırlıyor.”söz konusu.

İşte Haber7’ye yapılan o açıklamalar;

PROVOKASYON OLUŞTURMAK İÇİN KURALLARI ÇIKARIN

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki olaylarla ilgili olağan kurallara göre hareket etmediğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Normalde mitinglerin yapılacağı yerler YSK’ya danışılır, izin verilir ve ona göre yer belirlenir. Burada provokasyon ortamı yaratmak için bu kuralları kasten ihlal ediyor ve bunu da kasıtlı olarak yapıyor. Vali ve Emniyet Müdürü’nün daha önce yaptığı açıklamalara ve suçlamalara baktığımızda tipik bir Ekrem İmamoğlu tavrı görüyoruz.”söz konusu.

Acet, İmamoğlu’nun daha önce de vali ve emniyet müdürüyle tartışan bir takım tavırlar sergilediğini, başka yerlerde kendilerine hakaretler yağdırdığını belirtti. Tabii şimdi AK Parti İstanbul’da büyük bir güç gösterisi yaptı. 2 milyona yakın kişinin katıldığı miting. Bence o ralliye gölge düşürmek için bazı provokatif hamleler yapıldı.”açıklama yaptı

İmamoğlu’nun Erzurum’daki olayları bir provokasyon aracı olarak kullandığını ve buradan bir mağduriyet algısı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Acet, İmamoğlu’nun tek başına düzenlediği mitinglere dikkat çekti. As, “Ondan başka tek başına miting yapan yok. Kılıçdaroğlu bile çoğu zaman yanına birini alarak konuşuyor. Akşener mesela. Partileri var. Ama İmamoğlu mitinglerinin çoğunu tek başına yapıyor. ‘One man show’da yapıyor. stil.Şeklinde konuştu.

2 YIL SONRA HAZIRLIK YAPILIYOR

Bazı güçlerin 2 yıl içinde Türkiye’yi yeniden seçime zorlamayı planladığını belirten Acet, Erzurum provokasyonunun o gün için bir hazırlık olduğunu belirterek, şunları söyledi;

Bazı güçler Türkiye’yi 2 yıl içinde yeniden seçime zorlayarak İmamoğlu’nun önünü açacak bir yol haritası belirlemeye çalışıyor. Burada da tek başına yaptığı mitingler, bu anlamda da bir hedefi olduğunu ortaya koyuyor. Normalde aday Kılıçdaroğlu, İmamoğlu değil. Sorulacak sorulardan biri de İmamoğlu neden mitingleri tek başına yapıyor? Açıkçası, aday olamamanın yarattığı bir hırçınlık var. Bir yandan İstanbul’u bir basamak olarak gördüğünü ve ana siyasi hedeflerinden vazgeçmediğini gösteriyor. Bunun için provokasyon dahil her yola başvurabileceğini gösteriyor.

ARSEVEN: İÇ ÇATIŞMA CHP’NİN BİR GERÇEĞİDİR

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar ArsevenCHP’de geçmişten günümüze iç çekişmelerin yaşandığını belirtti.

“İç çekişme CHP’nin bir gerçeğidir.” Gazeteci Yazar Serdar Arseven Diyor ki, “40 yıllık gazetecilik hayatım boyunca siyaseti yakından takip ettim ve bu süre zarfında çatışmalar, çalkantılar gördüm. Bunlardan en bariz olanı Bülent Ecevit ile İsmet İnönü arasındaki liderlik çabasıydı. Daha sonra Deniz Baykal ve Bülent Ecevit arasında bir liderlik çabası oldu. Daha sonra kurum içinde liderlik tartışmaları yaşandı. Topluluğun lideri Erdal İnönü mü, Aydın İtimat Gürkan mı yoksa Deniz Baykal mı? Bu tartışmalar hep olmuştur. Sonrasında Mustafa Sarıgül ve Deniz Baykal’ın yaşadığı çalkantılar meşhurdur. O kongreyi izlerken tribünlerden fırlatılan bir sandalye kafama çarptı ve kafam yarıldı. Kanlı kongreler oldu. Hep iç çekişmelerle barışmadılar, millete de barış getirmediler.”dedi.

İNŞAAT POLİTİKASI

CHP’de her zaman bir çekişme olduğunu belirten Arseven, şöyle konuştu: “Liderlik mücadelesi her zaman kavgacı ve sivrildi. Her zaman bir komplo politikası olmuştur. Bunu nasıl anlıyoruz? Muharrem İnce, ‘CHP içinde para işine de bulaşan bir çete var’ dedi.”dedi.

İMAMOĞLU, ERZURUM DOLANDIRICILIĞI İLE DAVA ALMAYA ÇALIŞIYOR

“Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki çekişmeleri biliyoruz. Bazen tartıştılar, bazen yarıştılar. Arseven, Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte yolun sonuna geldiğini kaydetti. İmamoğlu’nun her zaman kendini göstermeye çalıştığını belirten Arseven, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki süreçte ne olursa olsun yolun sonu Kemal Kılıçdaroğlu’nun olacak gibi görünüyor. Seçim sonuçları nasıl yansıtılırsa yansıtılsın CHP içinde bir liderlik çabası olacaktır. Bunun için taraflar pozisyonlarını almaya çalışıyor. Uzun süredir gündemde olan Ekrem İmamoğlu, bazı salgınların yaptığı Erzurum tantanasıyla pozisyon almaya çalıştı. Ve CHP seçmenine şunu göstermeye çalışıyor; ‘Aslında en çok çalışan, en çok çabalayan benim. Bu iş için liderliğe layıkım.’ diyor.”

YARIN KILIÇDAROĞLU “KULLİYENİN ADAMI” DİYEBİLİRLER

CHP lideri kaybederse Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye söylendiği gibi ‘kompleks adamı’ denilebileceğini belirten Arseven, şunları söyledi:

“CHP ve sosyal medya fenomeni içinde etkili olan sanatçılar da bir sorgulama içerisinde; ‘Kılıçdaroğlu neden hala adaylığını dayattı? Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı istiyordu. Kılıçdaroğlu kendi çıkarı için önlerini kesti. Ya Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse.’ Hatta Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a çalışmakla suçlayacaklar. Çünkü bunu Muharrem İnce için yaptılar. ‘Kompleksin adamı’ demediler mi? Yarın bir gün Kılıçdaroğlu için de aynı şeyi söyleyecekler. Akşener de ‘Ben demiştim’ diyerek başlayacak söze.

Bundan dolayı İmamoğlu öne çıkacaktır. Erzurum üzerinden kendi siyasi geleceğini kurmaya çalıştı. Bunu çok yanlış yaptı. Çünkü altından kalkamayacağı büyük olaylara neden olabilir. Herkesin çok dikkatli olması gereken günlerden geçiyoruz. Ama nihayetinde sorumsuz bir hareket. Bir korsan mitingi düzenleyemezsiniz. Ne esnafın sistemi duruyor, ne şehrin düzeni kalıyor, ne de güvenlik önlemi alınıyor. Provokatörler gelebilir.

İMAMOĞLU GENEL BAŞKAN İÇİN SİYASİ İŞLEMLER YAPIYOR

CHP’li İmamoğlu’nun 2028’de CHP genel başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı için oynadığını vurgulayan Arseven, sözlerini şöyle tamamladı:

“İmamoğlu, 2028’de CHP genel başkanlığına ulaşmak veya cumhurbaşkanı adayı olmak için hamleler yapıyor. Ama bunlar da çok sinir bozucu. Hani mahkeme kararı sonrası Meral Akşener’e sarılmak, sevinç gösterisi yapmak, mağduru oynamak bir işe yaramadı. İmamoğlu ile ilgili bir mağdur algısı yoktu. Çünkü yapay bir şeydi, tabii ki ayarlanmış bir şey değil. Burada İmamoğlu’nun taktiği siyasi olarak bir şey kazandırmaz. Seçimden sonra ne olursa olsun kamuoyu uzun bir süre CHP içindeki iç çekişmelerle meşgul olacak. Bu çok kötü bir şey. Ana muhalefet partisinden beklenen ülke sorunlarına çözüm üretmesi ve projeler üretmesidir. Vatandaşlarımız her zaman CHP içindeki kavgalarla uğraşmak istemiyor.”

BEN MAMOĞLU NEREDE HER TÜRLÜ TİYATRO VAR

konuyla ilgili gazeteci Cengiz Alçayır Öte yandan Ekrem İmamoğlu’nun olduğu yerde her türlü tiyatro ve provokasyonun olabileceğini ifade etti. İmamoğlu’nun geçmişinde buna benzer onlarca maç olduğunu belirten Alçayır, şöyle konuştu: “Örneğin bir anda mini eteği kapatıp başörtüsü takarak kendi tarafındaymış gibi hükümeti kendi tarafındaymış gibi eleştirdiklerini biliyoruz. İmamoğlu’nun buna benzer çok olayı var. Seyahat olaylarında çok oldu. provokasyonun bir şekilde açıklığa kavuşturulacağına inanıyorum.Valilikte gerekli açıklamayı yaptı.”söz konusu.

GENEL BAŞKANLIĞA HAZIRLANIYOR

İmamoğlu’nun belirlenen yer dışında miting düzenlemeye kalkışmasının bu tiyatronun bir parçası olduğunu söyleyen Alçayır, İmamoğlu’nun ajansla kurduğu oyunu oynadığını belirtti. Alçayır, İmamoğlu’nun yakın çevresinden aldığı bilgileri paylaştı. “Çevresindekiler zaten şunu söylüyor; Kılıçdaroğlu seçimleri kaybedecek, İmamoğlu da seçim sürecinde Anadolu’yu gezdiği ve kendini cumhurbaşkanlığına hazırladığı için yıldızı parlayacak ama İmamoğlu’nun CHP’deki siyasetinin de bundan eminim. bitti.Artık CHP’de siyaset yapma şansı var.Kılıçdaroğlu kazansa da kaybetse de İmamoğlu artık CHP’de siyaset yapamıyor.Çünkü bu zamana kadar Kılıçdaroğlu’nun önündeki en büyük engel oydu.Görünüşe göre görev yapıyor. ama Kılıçdaroğlu kaybederse sebebini ondan anlar.Böyle bir ayak bağı istemez.”sözlerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu