Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Kızılay’ın çadır satması yanlıştı”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın çadır satmasının yanlış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TV100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık programına katıldı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Kızılay’ın AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıktı ve büyük tepki gördü. Kalın, ‘Kızılay Başkanı’nın o koltukta oturması sizi rahatsız ediyor mu?’ sorusuna, ‘Böyle bir dönemde çadır satılamaz. Bu bir hataydı’ dedi. Kızılay Lideri Kerem Kınık’ın skandal sonrası yaptığı ilk açıklamanın da yanlış olduğunu belirten Kalın, şunları kaydetti:

“Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız. Pireye kızıp yorganı yakmayalım. Kan şu anda acil bir ihtiyaçtır. Kan stoğu kesinlikle eksiksiz olmalıdır. Bireylerin kusurları bir yana, kurumun devam etmesi ve kurumun ihtiyaçlarını karşılaması son derece değerlidir. Bunun bir tepki olduğunu anlıyorum ama bu yansımayı gerçek tarafa yönlendirelim. Zamanı geldiğinde başka konular da görüşülür. Ama şu anda kan acil bir ihtiyaç. Vakti gelince inşallah ilgili arkadaşlar gereğini yapacaktır’ dedi.

İşte o açıklama ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu