Haber

Afyon’da rant elde eden çetenin lideri dolarları ateşe verdi ve purosunu yaktı.

Nail Azbay

AFYONKARAHİSAR- Depremzedelere mama yardımında bulunmak isteyenleri sosyal medyadaki düşük fiyatlı ilanlarla kandırarak yaklaşık 13 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 8 kişi adliyede tutuklandı. Tutuklanmanın ardından çete lideri olduğu öğrenilen şahsın dolarları ateşe verip purosunu yaktığı anın fotoğrafları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre operasyon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlar ve Çaba Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Afyonkarahisar merkezli Konya ve Adana’da ‘Tavşan Suç Örgütü’ olarak tanımlanan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt lideri olduğu öne sürülen kişi ile birlikte 8 zanlı gözaltına alındı.

DEPREMİ PAKET SÖYLEYEREK KANDIRDILAR

Polis gruplarının yaptığı inceleme sonucunda çetenin, insanları dolandırmak için gıda ürünlerini piyasanın altında fiyatlandırdığı ve bunları ‘Deprem mağdur paketi, ramazan paketi’ gibi reklamlarla paylaştığı öğrenildi. Dolandırıcıların satış sonrası eserleri göndermediği ya da kargo ücretini alıcı ödeyerek bir paket makarnayı gönderdikleri ortaya çıktı. Dolandırılanlar arasında depremzedelerin olduğu belirtilirken, eserlerin neden gelmediğini sormak için arayanların çete üyeleri tarafından hakarete uğradığı belirtildi.

8 zanlı bugün Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Ayşe T. serbest bırakılırken, örgüt başkanı olduğu öğrenilen OT’nin de aralarında bulunduğu toplam 7 kişi tutuklandı.

Doları ateşe verdi ve bir puro yaktı.

Tutuklanmaya ilişkin polis kamerası görüntüleri de yayınlandı. Görüntülerde örgüt başkanı OT’nin dolarları ateşe verdiği ve purosunu yaktığı görüldü.

hayrat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu