Haber

Çin, Kovid-19’dan sadece zatürree ve solunum yetmezliğinden ölümleri sayacak

Çin, Kovid-19 istatistiklerini tutmak için getirdiği yeni standartla sadece virüse bağlı zatürre ve solunum yetmezliğinden kaynaklanan ölümleri kayıt altına alacağını açıkladı.

Ulusal Sağlık Komitesi yaptığı açıklamada, Kovid-19 testi pozitif olduğu halde kronik hastalıklar veya kalp krizi gibi komplikasyonlardan hayatını kaybedenlerin resmi ölüm istatistiklerine dahil edilmeyeceğini bildirdi.

Yeni standart hakkında bilgi veren Pekin Üniversitesi Birinci Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölüm Başkanı Wang Guiçiang, “Kovid-19’un neden olduğu zatürree ve solunum sıkıntısı nedeniyle ölümler ‘Kovid ölümleri’ olarak sınıflandırılırken, neden olduğu ölümler ise Kovid-19 kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalıklar, Kovid’den ölümler sayılmayacak.” terimini kullandı.

Salgının ilk aylarında Vuhan’da ilk vakaların görüldüğü dönemde ölümlerin çoğunun koronavirüse bağlı solunum yetmezliğinden kaynaklandığını belirten Vang, Omicron varyantının daha az ölümcül olduğunu, ancak bazı hastalarda hala semptomları olduğunu söyledi. aşının yaygınlaşması nedeniyle pnömoni, solunum yetmezliği bulgusu azalmıştır.

Vang, “Klinik olarak Omicron’da birincil ölüm nedeninin kronik hastalık olduğunu ve Kovid-19 enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliğinin düşük olduğunu görebiliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Ulusal Sağlık Komitesi dün 2 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklarken, başkent Pekin’de meydana gelen can kaybı, Çin’in Aralık ayında Kovid-19 tedbirlerini gevşetmek için yeni bir yaklaşım benimsemesinin ardından resmi olarak kaydedilen ilk ölüm oldu. 7.

Komisyon bugün 5 ölüm olduğunu bildirdi.

Çin’de test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından virüsten doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen bazı ölümlerin test yapılmadığı için kaydedilmediği tahmin ediliyor.

Pekin’deki hastane, morg ve krematoryumlarda yoğunluğun arttığı gözlenirken, merhumun yakınları ulusal ve uluslararası kuruluşlara yaptıkları açıklamalarda merhumun son anlarında solunum sıkıntısı gibi bazı Kovid-19 semptomlarının görüldüğünü bildirdi. basmak.

Danıştay’a bağlı Ortak Salgın Koruma ve Kontrol Mekanizması, kronik hastalıklar ve diğer komplikasyonların birincil ölüm nedeni olduğu durumlarda, 6 Aralık’ta ölüm nedenlerinin belirlenmesinde uygulanacak yeni standartlarla ilgili hastanelere gönderdiği talimatta. vefat, hastanın Kovid-19 testi pozitif çıksa bile hastanın Kovid-19 testi pozitif çıkıyor. kaydedilmeyeceğini açıkladı.

Talimatta, birincil ölüm nedeninin Kovid-19 sayılabilmesi için hastanın nefes almakta güçlük çektiğinin kanıtı olarak arteriyel oksijen satürasyon değerinin yüzde 93’ün altında ölçülmesi gerektiği belirtildi. Sağlıklı bireylerde arteriyel oksijen satürasyon maliyeti yüzde 95 ile yüzde 100 arasında ölçülür.

Yeni standartlar nedeniyle, geçen hafta ortasında bakteriyel akciğer enfeksiyonundan hayatını kaybeden 74 yaşındaki bir hasta ile kalp krizinden ölen bir üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu bazı olaylar “virüs kaynaklı” olarak kaydedilmedi. Kovid-19 testleri pozitif çıkmasına rağmen ölüm”.

DSÖ, ‘olası’ ve ‘varsayılan’ ölümlerin de kaydedilmesini öneriyor

Çin daha önce Kovid-19 kaynaklı ölümleri daha geniş tanımlamıştı. Kronik hastalığı olan yaşlılar ve kalp krizinden ölenler, test sonucunun pozitif çıkması halinde Kovid-19’dan ölü kabul edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Kovid-19’un neden olduğu “varsayılan” veya “olası” ölümlerin de kayıt altına alınmasını tavsiye ediyor. Pek çok ülke, istatistiklerinde bu geniş tanımı hâlâ benimsemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu