Haber

CHP’li Belediye Başkan Adayı Kur’an Kursunu Ziyaret Etti

Giresun’un Bulancak ilçesinde CHP Belediye Başkanı Adayı Necmi Sıbıç, Kur’an kursunu ziyaret etti. Kur’an kursunda çocukların ailelerinden oy isteyen ve seçildiğinde çocuklara yönelik projelerinden bahseden Sıbıç, o anları sosyal medya hesabından paylaşınca tepkiler aldı.

CHP Bulancak Belediye Başkanı Adayı Necmi Sıbıç, Regaip Kandili akşamı Müftülük’e ait Merkezi Kur’an Kursunu ziyaret ederek seçim kampanyasına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerde seçildiğinde çocuklara yönelik projelerini anlatan ve taleplerini soran Sıbıç, tepkilerin ardından paylaşımı sosyal medya hesabından kaldırdı.

“Kuran kurslarını kapatmak isteyen zihniyet burada siyaset yapıyor.”

Paylaşıma tepkisini dile getiren Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “İktidarı her fırsatta dini siyasete alet etmekle suçlayan CHP, mescitlerde bırakın yetişkinleri, Kur’an kurslarında çocuklarla da siyaset yapıyor. Kur’an kursu gösterisini sosyal medya hesaplarında propaganda amaçlı paylaşıyor. Bunu yapan kişi, “Kur’an eğitimini ‘Ortaçağ’ın karanlığı’ diyen bir zihniyet var, ‘İmam hatip okullarını kaldıracağız, imam hatip okullarını kaldıracağız’ diyen bir zihniyet var. Kur’an kursları’ dedi.

Randevu alarak Kur’an kursuna gitti.

CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, “Ziyaret için önceden randevu alıp herhangi bir sorun olmadığının belirtilmesi üzerine Kur’an kursuna gittik. Çocuklara ikramda bulunarak isteklerini sorduk. Hepsi formalarını istediler. Amacımız çocukları bir arada görmek, onlarla bir araya gelmek, “Çocukların ailelerinden gelen çağrılar üzerine sosyal medya paylaşımımızı kaldırdık” dedi.

Öte yandan Kur’an kursu yönetimi için Giresun İl Müftülüğü’nden ziyaret için randevu istendi ancak öğrencilere yapılan ziyaret ani oldu. Gerekli inceleme ve soruşturmayı yürüttüğümüze dair açıklama yapıldı. -GİRESUN

haber-kemer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu