Haber

Bursa İnegöl’de parklar gözetim altında

BURSA (İGFA) – İnegöl Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İnegöl” uygulamasının kıymetli adımlarından birini olan “Güvenli Park” uygulaması, 2020 yılından itibaren kentin dört bir yanında hayat bulmaya başladı.

Parkların ve toplumsal donatı alanlarının teknoloji ile donatılması ve 7/24 güvenlik kamera sistemleriyle izlenmesi sayesinde vandalizmin de önüne geçebilmeyi, çocukların ve ailelerin daha inançlı ortamlarda vakit geçirebilmeleri, park ve yeşil alanların güvenliğini en üst düzeyde tutmasını amaçlayan İnançlı Park uygulamaları, geride kalan 3 yılda toplam 28 farklı alanda hayata geçirildi. 99 kamera ile parklar 7’24 izlenir hale geldi.

İlk sefer hayata geçirildiği 2020 yılında 12 parkta 33 kamera ile start alan proje kapsamında 2021 yılında da 10 park 41 kamera ile donatıldı. 2022 yılında ise bugüne kadar 6 farklı park ve toplumsal donatı alanında 25 kamera etkin halde getirildi. Her bir park için ayrıyeten bir kayır aygıtı da bulunurken, 3 yıllık süreçte İnegöl’de toplam 28 park 99 kamera ile inançlı hale getirildi. Tıpkı vakitte 3 parkta da Tahlil Merkezi ile anında canlı bir halde bağlantıya geçilebilecek bas-konuş sistemi kuruldu.

KAMU MALINA ZİYAN VEREREN ANINDA TESPİT EDİLEREK CEZAİ SÜREÇ UYGULANIYOR

Güvenli Park uygulaması son olarak Kanal İnegöl Projesinde hayata geçirildi. İnegöl’ün birinci kapsamlı dere ıslahı projesi olan Kanal İnegöl’de geçtiğimiz hafta itibariyle 12 güvenlik kamerası etkin hale getirildi.

7/24 izlenen bu alanlarda hem güvenliğin sağlanması hem de kamu malına ziyan verme olaylarının bu biçimde önüne geçilmesi hedefleniyor. İnegöl Belediyesi’nin anbean takip ettiği kameralar sayesinde kamu malına ziyan verenler anında tespit edilerek kabahatler kanunu kapsamında cezai süreç uygulanıyor.

İnegöl’de sıkça yaşanan vandalizm mevzularına ait açıklamalarda bulunan Belediye Lideri Alper Taban, en önemli sıkıntılardan birinin kamu malına sahip çıkmama ve ziyan verme olduğunu söz etti.

İnegöl için en düzgün hizmetleri yapmayı, en âlâ tesisleri kente kazandırmayı hedeflediklerini belirten Lider Taban, “Ancak yapmak, işin bazen kolay kısmı oluyor. Yapılanı korumak, yapmaktan daha güç olabiliyor. Son devirlerde bunun pek çok olumsuz örneğiyle karşılaştık. En yakın tarihlisinden örnek vermek gerekirse; kentimizin birinci kapsamlı dere ıslahı projesi olan, 850 metre uzunluğundaki hayat alanı projemiz, Mesudiye Mahallemizin pahasına kıymet katacak Kanal İnegöl projesi şimdi imali devam ederken ziyan gördü. Dikilen fidanların sökülerek dereye atıldığını, hırsızlık teşebbüslerinin olduğunu gördük” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu