Haber

Tunç Soyer Büyükşehir Personelinin Ramazan Bayramını Kutladı

izmirBüyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir çalışanı ramazan bayramı onu tebrik etti. Meclis Salonu’nda meslektaşlarıyla görüşmeye gelen Önder Soyer, iktidara geldiklerinde belediye başkanı olduklarını açıkladı. izmirkucaklamaya devam edeceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklılığına dikkat çeken Lider Soyer, şunları söyledi:

Demokrasinin sadece 5 yılda bir sandık başına gitmek olmadığını vurgulayan Soyer, şöyle devam etti:

“Demokrasi şeffaflık, hesap verebilirlik, hukuk devleti, adalet, bağımsızlık, eşitlik demektir. Bütün bu erdemleri demokrasinin altına koyabilirsiniz. Bu nedenle bir devletin halktan yana ürettiği ve o ülkenin ürettiği maliyetlerin adil bir şekilde paylaşılması” ve toplum döşenir.Demokrasisiz kalkınma olur.Oysa demokrasisiz gelişmekte olan ülkelerde o ülkenin üreteceği refah sadece bir grubun ekmeğini artırır.Diğerlerinde de tıpkı bizde olduğu gibi yoksulluk meydana gelir.Bu bir servet değil.

Bu ülkenin ürettiği kaynaklar zenginleştirilerek adil dağılımı sağlanacaktır. Bunu deneyimleyeceğim için çok heyecanlıyım. Ben 63 yaşında bir insanım. İlk defa halkın gücüne bu kadar yakın olduğumuzu hissediyorum ve uyum sağlayamıyorum. Çok az kaldı. Çok fazla kaybımız var. Bu çabayla kaybedenler var. Sebahattin Alis’ten Deniz Gezmiş’e, Gezi’deki küçük çocuklara… Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kaybettiğimiz tüm adalet sevdalılarını, vicdanları ve kahramanları bunun için hayatını kaybeden tüm kahramanlara borçluyuz. Ama bunu çocuklarımıza ve torunlarımıza da borçluyuz. Neden bu topraklarda barış içinde yaşamasınlar?”

Soyer konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz belediye olunca bu hikaye değişecek. Hiçbir zaman bugünün belediyesi gibi olmayacağız. Ayrım yapan, kutuplaşmaya hizmet eden, kendisine oy vermeyeni dışlayan… “Lider olmanın farkını herkes görecek. ve İzmir’de lider olmak. Burada da lider İzmir olacak. Bunu bizim kadar yapabilen bir belediye yok. Değişimlerin öncüsü olan bu şehir bunu da başaracaktır. Başaracaksın. Bununla gurur duymak bana kalacak.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu