Haber

Biden’dan yeni hata: Macron ile Mitterrand’ı karıştırdı

ABD’de bu yıl kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimleri öncesinde Başkan Joe Biden’ın sağlık durumuna ilişkin tartışmalar, yaptığı bir hatayla yeniden gündeme geldi. Biden, Pazar günü yaptığı konuşmada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand’la karıştırdı ve ülkesinden Almanya olarak bahsetti.

Las Vegas’ta düzenlenen bir kampanya etkinliğinde konuşan 81 yaşındaki Biden, üç yıl önce Macron’la yapılan G7 toplantısında yaşadığı bir anekdotu anlattı. 2021 yılında İngiltere’de düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada “Amerika geri döndü” ifadesini kullandığını hatırlatan Biden, “Ve Almanya’dan yani Fransa’dan Mitterrand bana baktı ve dedi ki… ne… , neden… ne kadar süreliğine geri döndün?”

1996 yılında hayatını kaybeden François Mitterrand, 1981-1995 yılları arasında Fransa’nın cumhurbaşkanıydı. Biden’ın isimleri karıştırdığı konuşmasının görüntüleri sosyal medya platformlarında binlerce kez izlendi ve paylaşıldı.

hata üzerine hata

Geçmişte de benzer hatalar yapan Biden, Eylül 2022’de o tarihten bir ay önce ölen kongre üyesi Jackie Walorsk’a seslenerek, “Jackie, burada mısın? Jackie nerede? “Burada olacağını düşünüyorum” dedi. Geçtiğimiz yılın nisan ayında yaptığı bir konuşmada Biden, Yeni Zelanda’nın All Blacks ragbi takımı ile İrlanda’nın bağımsızlık savaşına katılan İngiliz askeri gücü Black and Tans’ın isimlerini karıştırmıştı.

Trump Haley ve Pelosi’yi de karıştırdı

Biden’ın selefi eski Donald Trump da geçen ay benzer bir hata yaparak partideki rakibi Nikki Haley’nin isimlerini Nancy Pelosi ile karıştırmıştı. 77 yaşındaki Trump’ın bu hatası, Haley’nin kampanya konuşması sırasında Trump’ın ruh sağlığını sorgulamasına yol açtı.

Başkan Biden da sosyal medya hesabından Trump’la dalga geçerek, “Nikki Haley ile her konuda aynı fikirde değilim ama şu konuda hemfikiriz: O, Nancy Pelosi değil.”

AFP/EC,BK

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

haber-melikgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu