Teknoloji

Apple’ın gizli saklı satın aldığı şirket, iPhone’lara fark yaratacak bir özellik getirebilir

Apple’ın 2024’ün başında Kanadalı bir yapay zeka girişimini satın aldığı ortaya çıktı. Şirket 2024 için büyük yapay zeka duyuruları vaat ederken, bu satın alma henüz hiçbir rakibin sahip olmadığı büyük bir yeteneği Apple’a kazandırabilir: Cihaz üzerinde çalışan yapay zeka.

Apple’ın satın aldığı şirket olan Darwin AI, üretim sürecinde bileşenleri görsel olarak incelemek için yapay zeka teknolojisi geliştiriyor. Ancak temel yeteneklerinden biri, yapay zeka sistemlerini daha küçük ve daha hızlı hale getirmek. Apple bu sayede, internet üzerinden sunuculara bağlanma gereği duymayan ve telefonlar üzerinde çalışabilecek yapay zeka uygulamaları geliştirebilecek. Bu da, gelecekteki iPhone’lara entegre edilecek yapay zeka özellikleri açısından oldukça önemli.

Apple bu hamlesini hala duyurmadı ve büyük bir gizlilik içinde çalışıyor. Bu da, WWDC 2024’te yeni yeteneğini duyurmak için çalıştığı şüphesini doğuruyor.

Apple, geçen yıl yayınladığı bir makalede, yapay zekayı bulut yerine cihazların üzerinde çalıştırmayı savunmuştu. Şimdi satın aldığı şirketle beraber, bu fikri hayata geçirmek üzere adım attığına emin olabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu