Yaşam

Antakya’da 4 yaşındaki torununa kalkan oldu, hayatını kurtardı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde yaşanan acı mucizeler yüreklere dokunuyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan 6 katlı binanın enkazında 7 saat sonra anneannesi Nesrin Pak’ın kucağında bulunan 4 yaşındaki Asel Evra’ya babaannesinin hayatını kaybettiği söylenmedi.

Asel Erva Malatya’nın bulunduğu yerde çöken binada toplam 35 kişi hayatını kaybederken, enkazdan çıkan Asel Erva, annesiyle birlikte Mersin’in Silifke ilçesinde kaldıkları kiralık evde depremi unutmaya çalışıyor. Burcu, baba Gökhan, 1 yaşındaki erkek kardeş Elisa Malatya, amca Oğuzhan Pak ve yakınları. .

“Torununun kalmasını istedi”

Depremde evlerini, arabalarını ve 50’den fazla yakınlarını kaybettiklerini belirten Gökhan Malatya, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

5 Şubat Pazar günü kayınvalidemde yemek yedikten sonra yurda doğru yola çıktık. Kayınvalidem torununun o gün yanında kalmasını istedi. Sonra eve gittik. Antakya’da evimizde uyurken saat 04:17 sıralarında depreme yakalandık. Kızım, kayınvalidesi ve kayınvalidesi aynı evde kalıyorlardı. Hasarlı binadan sağ kurtulduk. Kayınvalidemin binası tamamen yıkılmıştı. 7 saat sonra kayınvalideme ve kızıma ulaştık. Kayınvalidem kızıma kalkan oldu. Kızımı enkazdan sağ salim çıkardık. O sürecin ardından Antalya Serik’e gittik. Allah devletimizi korusun. Bizi orada ağırladılar. Ardından Mersin Silifke’ye geldik. Burada hayırsever bir ailenin bize verdiği konutta kalıyoruz. Silifke Kaymakamlığı ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sağ olsunlar bize yardımcı oluyorlar. Evlerimiz yıkıldı, arabamız gitti. Çok şükür bir devletimiz var.

“Annemi kaybettik”

Depremin ardından ağır hasar gören evlerinin daha sonra tamamen yıkıldığını belirten Burcu Malatya, şu ifadeleri kullandı:

1 yaşındaki kızımla birlikteydim. Eşim beyin sarsıntısında yanımıza geldi. Sakin olmamızı istedi. Deprem biter bitmez dışarı çıktık. Kızım Asel Erva annemin yanındaydı. Evlerine kadar yürüdük. Bina yıkıldı. Sonra bekledik. Gün başlarken kızımın enkazdan çıkarıldığını duyduk. Amcalarım kızımızı bize getirdiler. Annemi kaybettik. Ağabeyim de enkazdan sağ kurtuldu.

haber-dulkadiroglu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu