Ekonomi

Analistler Apple’ın yeni lansmanını beğenmedi

Apple dört yeni iPhone modelini tanıtırken analistler, yavaşlayan küresel akıllı telefon pazarının gölgesinde beklenen fiyat artışını yetersiz buldu.

Kamera güncellemeleri, malzeme değişikliği ve USB-C girişi dışında geçen yılın iPhone modellerine göre büyük bir sıçramanın yaşanmadığı yeni seride, giriş seviyesi iPhone’un ABD fiyatı 799 dolar seviyesinde tutuluyor. serinin en üst modeli iPhone Pro Max’in fiyatı 100 dolar artırılarak 1.199 dolara çıktı.

Evercore ISI Analisti Amit Daryanani, bazı yatırımcıların Apple’dan daha büyük bir fiyat artışı beklediklerini, bu nedenle lansmana olumlu tepki vermediklerini belirtti.

Bloomberg Intelligence analistlerine göre bu fiyat artışı, Apple’ın orta tek haneli rakamlarda büyüyen satış gelirlerini yüksek tek haneli seviyelere taşıyabilir.

Analistler Anurag Rana ve Andrew Girard’a göre Çin’in talebi bu senaryonun gerçekleşmesi konusunda risk oluşturuyor. Apple’ın lansmanda sürpriz bir teknoloji açıklamaması ve fiyat artışlarını sınırlı tutmasının ardından hisseleri yüzde 1,7 oranında değer kaybetti.

karayazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu