Haber

AK Parti’den Güneş: “6 parti varken Türkiye’ye değil, daha çok bakanlığa ihtiyacımız var”

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’na göre bakanlık sayısının artırılacağını belirterek, “6 parti olunca Türkiye’ye değil onlara bakanlık lazım. Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları HDP’ye.” dedim.

Güneş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı.

Altılı masaya adayın henüz belli olmadığını ifade eden Güneş, “Lider aramıyorlar, kuklası olabilecek aday arıyorlar” dedi. ifadesini kullandı.

Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’nın açıklandığını hatırlatan Güneş, “Her partinin bir bakanlığı olacak, Türkiye’nin kompakt bir vizyonu olmayacak ve ülke yönetilemez hale gelecek. Hayal kırıklığına uğradım. Vizyon sahibi olun.” dedi.

Metne göre döviz için bazı tedbirler alınacağını belirten Güneş, “Bunlara son vereceksiniz ve vatandaşın döviz talebini nasıl engelleyeceksiniz? Çözümü maalesef yok. Faizleri yükseltecekler. , bunu vatandaşa söyleyemezler.” dedim.

Metne göre bakanlık sayısının artırılacağına işaret eden Güneş, “6 parti olunca daha çok bakanlığa ihtiyaç duyuyorlar. Muhtemelen Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarını HDP’ye vermeyi düşünüyorlar.” konuştu

AK Partili Güneş, vatandaşları uyanık olmaya çağırarak, “Bu anlaşma sadece vatandaşı aldatmaya yöneliktir. Türkiye’yi geleceğe taşımaz” dedi. sözlerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu