Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, Antalya’da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, “Önümüzdeki yılın ortasında enflasyonda gözle görülür bir düşüşe tanık olacağız ve 2025 yılının enflasyonun tek haneli olduğu yıllar olmasını temenni ediyorum.” söz konusu.

Yıldırım, Antalya’nın Aksu ilçesinde “Kent Buluşmaları 2023” programı kapsamında tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım, Antalya’nın tarım sektörü gibi Türkiye’ye katma değer sağlayan ve dünyada giderek daha stratejik hale gelen bir sektörde yüzleri güldürdüğünü ifade etti.

Toprağın öneminin teknolojinin gelişmesine rağmen her zaman yerini koruduğunu belirten Yıldırım, Antalya’nın turizmde olduğu kadar tarımda da değerli bir şehir olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin kuruluşunun 22. yılını geride bıraktıklarını anlatan Yıldırım, “17 seçimi geride bıraktık. Her seçimde milletimiz karnesini sevabıyla, günahıyla verdi. Her seçimde ‘beyaz’ olduk. ‘Yüzümüz size dönük. 21 yıllık iktidarın yaptığı çok şey var ama yapamadığı da var.AK Parti döneminin demokrasi tarihinde başka örneği yok. bir insanın ömrünün dörtte birinden fazlası bizimle.Yolda birlikte yürüyoruz.Sen göndermeden hiçbir yere gitmeyeceğiz.Yerel ve genel olarak karar verecek olan sensin.” söz konusu.

“Ay-yıldızlı bayrağı indirmedik, ezanları dinlemedik”

Milletin her seçiminde ‘Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz’ diyor. Yıldırım dedi ki:

“Millete minnetimizi ifade edemeyiz. Bölge ve dünya zor şartlardan geçiyor. 21 yılı geride bıraktık ama başımıza gelenler pişmiş tavuğa olmadı. İktidarımızın ilk yılında vesayet merkezler Balyoz, Ergenekon gibi dayatmalarla hükümeti devirmeye çalıştı.Ardından 2008-2009 ekonomik krizi.2014 Türkiye’de enflasyon yüzde 5’in altına düştü.Türkiye sıçradıktan sonra yine düğmeye bastılar.Seyahat olaylarını başlattılar.Biz bunu aştık. Sonra 17-25 Aralık yargı darbe girişimi ile karşımıza çıktılar.Sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimini başlattılar.Onlar çok çalıştılar.Biz ay-yıldızlı bayrağı yere indirmedik, dinlemedik. Mazlumlara hak ettikleri dersi verdik.Milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu toprakları kimse elimizden alamaz dedi.Ben hainlere can veren bu büyük milletin mensubuyum. hak ettikleri ders. Bundan gurur duyuyorum.”

Kovid-19 salgını sonrası tüm dünyada bir belirsizliğin yaşandığına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Salgın felaketi bir şekilde tüm dünyanın düzenini bozdu. Öngörülebilirlik ortadan kalktı, belirsizlik hakim oldu. Krizleri yönetebilirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. İşte 6 Şubat’ta dünyanın gördüğü en büyük felaketle karşılaştık. Bu felaket. 13 milyon insanı doğrudan etkileyen – Bunu içtenlikle söylüyorum – “Başka bir ülkenin başına gelseydi hiçbir şey yapamazlardı. Ama çok şükür bu millet ve başındaki devlet o kadar hızlı hareket etti ki zamanla yarıştık. Saatler içinde enkaz altında kalanların ve yardıma muhtaçların imdadına yetiştik.”

Rusya-Ukrayna savaşı

Ukrayna ve Rusya ile 40 milyar doların üzerinde ticaretleri olduğunu anlatan Yıldırım, “Bu durum iki ülke arasındaki savaştan olumsuz etkilendi. Bir de olağan savaşın getirdiği güvenlik sorunu var. Bu savaş her an yayılabilir. … Binlerce kilometre uzaktaki Ukrayna ve Rusya savaşın devam etmesini istiyor çünkü yeni silah ve teknolojiler deniyorlar. Bu savaş üzerinden Kafkasya’ya, Avrasya coğrafyasına ve Türkiye’ye mesaj vermeye çalışıyorlar. Bir yandan komşumuz Yunanistan’ı teşvik ediyorlar. Bu bölgede istikrarsızlık ve terörün devam etmesini istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin artık terörü yerinde bitirdiğine işaret eden Yıldırım, artık insanların rahatlıkla Hakkari, Şırnak ve Van’a gidip turizm ve ticaretini yapabileceğini vurguladı.

“Enflasyon 2025’te tek haneye inecek”

Türkiye’de alın teri döken üretenin karşılığını aldığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Yüksek enflasyon” diye bir sorunumuz var. Bunun en büyük mağduru ise sabit geliri olan kişilerdir. Tarım, sanayi ve hizmet sektöründe üretim yapanlar mutlaka parasının karşılığını alıyor. Bunu görüyoruz. Erzincan, Sivas ve Kars’a gittim. Üreticiler her yerde mutlu. Çünkü enflasyon olsa bile yaptıkları işin değeri o kadardır. En çok sabit geliri olanlar etkileniyor. Onların da yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. 3 yıllık ekonomik program açıklandı. Enflasyonla mücadele birinci mesele haline geldi. Önümüzdeki yılın ortalarında enflasyonda gözle görülür bir düşüş görüyoruz. 2025 yılında olacağız ve inşallah enflasyonun tek haneli rakamlara ineceği yıllar olur. İnşallah başka bir öngörülemeyen gelişme olmazsa, çünkü bölge kaynıyor. Başaracağız. Sen, bize güvenmeye devam et. Üretmeye devam edin, ödüllerinizi her zaman alacaksınız.”

Programa AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Lider ve AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu