Haber

Adana’daki İhsan Bayram Apartmanı davasının ilk duruşması görüldü

Kahramanmaraş merkezli depremde Adana’da İhsan Bayram Apartmanı C Blok’un yıkılmasından birbirlerini sorumlu tutan tutuklu inşaat mühendisi Ferit Işık ile müteahhit Celal Gül’ün davasının ilk duruşması görüldü.

Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül, cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tarafların avukatları ve müştekiler de hazır bulundu.

Hakkındaki iddiaların hatırlatılmasının ardından savunması alınan Gül, inşaatı 16 Kasım 2000’de sanık Ferit Işık’tan devraldığını ve binanın başlangıç ​​aşamasında olduğunu söyledi.

Sanık Gül, karakolda söylediği sözleri tekrarladığını belirterek, şunları söyledi:

“Binayı devraldığımda C blok 4’üncü kattaydı. Binadan sütunların kesildiği iddialarının kapsamlı bir şekilde araştırılmasını talep ediyorum. Hakkımda hazırlanan iddianamedeki maddeleri kabul etmiyorum. Tahliye ve beraatımı talep ediyorum. “

Sanık Işık ise savunmasında İhsan Bayram Apartmanı’nı bir daire karşılığında inşaat sözleşmesi karşılığında devrettiğini açıkladı.

Binanın inşaatını kendisinin üstlenmediğini savunan Işık, “İnşaatın teknik uygulama sorumluluğunu üstlenmedim. İnşaat seyir defterinde imzam yok. Müteahhit Celal Gül’ün imzası yok” dedi. ticaret sicil kaydı da. Binanın inşaatına teknik uygulama görevlisi olarak atılan imza da geçersizdir. Bu imza ne Celal Gül’ün ne de onun görevlendirdiği bir kişinin işten atılmasının geçerli olduğunu gösterir. Yapılan iş sahteciliğe dayanıyordu. Celal Gül şirketimizin adını hukuka aykırı olarak kullanmıştır. Mahkemeniz aracılığıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Ben doğruyum. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.” sözlerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı ise belge kapsamındaki mevcut delil durumu, kusurun mahiyeti ve mahiyetini dikkate alarak sanıkların mevcut durumunun devamı ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaa verdi. sanıklara atfedilebilen denetim tedbirinin bu düzeydeki yetersizliği ve tutuklama tedbirinin orantılılığıdır.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların düzeltilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

birbirlerini suçladılar

İhsan Bayram Apartmanı C Blok’un depremde yıkılmasından dolayı 16 Şubat’ta tutuklanan Işık ve Gül, iddia makamı açısından suçu birbirlerine attı.

Işık, 1997 yılında arsa sahiplerinin onayını alarak inşaata başlamak için proje hazırladığını ancak ekonomik nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremediğini, arsa sahiplerinin baskısıyla projeyi Celal Gül’e devrettiğini iddia etti.

Gül, 4’üncü kat seviyesinde yıkılan bloğun inşaatını devraldığını iddia etti.

İnşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 22’şer yıl 6 ay hapis cezasıyla dava açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu