Haber

Zam iddialarını 2 hafta önce yalanlayan Çaykur, çaya müthiş zam yaptı.

Çaykur, 24 Mayıs’ta yaptığı açıklamayla çaya zam yapıldığı tezini yalanlamıştı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bazı ulusal haber kanallarında kuruluşumuzun ÇAYKUR ürünlerine zam yaptığı yönünde asılsız haber içerikleri bulunmaktadır.” kelimeler yer aldı. Ama 2 hafta sonra çaya zam geldi.

TOPTAN SATIŞA GÖNDERİLEN YENİ LİSTELER

ÇAYKUR, 2023 yılı yaş çay alım fiyatının dayanak prim dahil kilogramı 11,30 TL olarak açıklanmasının ardından kuru çay fiyatlarına yüzde 64 zam yaptı. Çaya ortalama yüzde 43 zam yapan ÇAYKUR, yeni fiyat listelerini toptan satış yapan firmalara gönderdi.

1 KOL TURİST ÇAYI 140 LİRAYI GEÇTİ

ÇAYKUR’un en çok tüketilen iki çay markası Tiryaki ve Rize Turist olarak biliniyor. Ocak 2023’te yayınlanan eski listede; 1 kilogram Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende fiyatı 97,81 TL iken, bugün firmalara gönderilen yeni listede aynı çayın fiyatı 141,54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 44,7 arttı.

Eski listede 1 kilo Tiryaki çayının önerilen perakende fiyatı 95,95 TL iken yeni listede aynı çayın fiyatı 138,38 TL’ye çıktı. Böylece Tiryaki marka çayın fiyatı yüzde 44,2 arttı. ÇAYKUR’un tüm kategorilerinde çaya yapılan zamların ortalaması ise yüzde 43’e tekabül ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu