Ekonomi

Ticaret Bakanlığı lüks araç ithalatında usulsüzlüklere izin vermedi

Paralel ithalat (gri piyasa) yoluyla yapılan lüks araç ithalatında, haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gümrük vergilerini kısmen veya tamamen ödemeden, sahte belge işleyen firmalar hakkında Ticaret Bakanlığınca yürütülen soruşturma ve soruşturmalar devam etmektedir. pazar.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde firmaların gerçekleştirdiği çeşitli marka/model lüks araçların ithalatında; 358 lüks aracın, düşük değerli sahte/çift fatura ve geçersiz A.TR Transfer Belgeleri kullanılarak ülkeye kaçırıldığı belirlendi.

Devlet 530 milyon TL zarara uğradı

Soruşturma raporlarında belirtilen işlem ve eylemleri gerçekleştiren şirket ve kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu, araçlara el konulması istendi. Ayrıca bu süreçlerden kaynaklanan yaklaşık 530 Milyon TL kamu zararı da ilgili şirketlerden tahsil edilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız, lüks otomobil ithalatındaki ihlalleri tüm boyutlarıyla ortaya çıkarmak, usulsüzlükleri ve haksız rekabet yaratan eylemleri önlemek amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte olup, kamu maliyesinin haklarının korunması ve yürütülmesi için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edecektir. Gümrük mevzuatına uygun işlemler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu