Haber

Taciz zanlısına ‘saygın tavır’ indirimi

BARTIN’da yaşayan Melek K., 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan İsa Temür’ün (41) tahliyesine, 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu anları hatırlayınca saygın tavrını azaltarak tepki gösterdi. kızının çalıştığı restoranın mutfağında kalması güvenlik kamerasına yansıdı. Melek K., “Seni ve anneni öldürürüz. Ben bir şey yapmadım, 10 ay boş yere hapis yattım” demekle tehdit ediyor.

Olay, geçen yıl 18 Mayıs’ta şehir merkezindeki bir restoranda meydana geldi. Annesi Melek K.’nin bulaşıkçı olarak çalıştığı restoranda stajyer olarak çalışan Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi KG, annesinin izinli olduğu gün restoran müdürü İsa Temür tarafından mutfakta cinsel istismara uğradı. KG durumu annesi Melek K.’ye anlattı. Bunun üzerine anne ve kızı polise giderek şikayetçi oldu. Mutfakta bulunan güvenlik kamerasının görüntülerinde cinsel istismarda bulunduğu tespit edilen İsa Temür, çıkarıldığı mahkemece gözaltına alınarak tutuklandı.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KARARI AŞTI, DURUM TEKRAR GÖRÜLDÜ. Bartın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklu bulunan İsa Temür, geçen yıl 18 Ekim’de görülen karar duruşmasında 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık avukatı, “olayın taciz boyutunda kaldığı” gerekçesiyle cezanın haddinden fazla olduğunu savunarak karara Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etti. İtirazı haklı bulan mahkeme, kararı bozarak dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. 16 Mart’ta yeniden görülen davada bu kez İsa Temür, ‘rahatsızlığı olan çocuğa cinsel istismar’ suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, mahkemenin saygılı tutumunu ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini hafifletici bir indirim olarak kabul ederek, sanığın cezasını 6 yıl 3 aya indirdi. Yargılamada 10 aydır tutuklu bulunan İsa Temür, adli kontrol şartı ve denetimli serbestlik kararı uygulanarak serbest bırakıldı. ‘İZİN GÜNÜMDE KIZIM CİNSEL TACİZE UĞRADI’ Mahkeme kararına tepki gösteren Melek K., “Geçen yıl kızımla birlikte bulaşıkçıydık, o bir restoranda stajyerdi. Çalışıyordu. işyerinin hem müdürü hem de patronu olan kişi kızımı taciz etti.O gün izin günümdü.Herkes işyerinden çıktıktan sonra akşam kızımı lavabonun yanına sıkıştırıp kızıma cinsel tacizde bulundu. kızım çünkü sen çok güzelsin çok tatlısın akşam eve geldiğinde moralinin bozuk olduğunu görünce ne olduğunu sordum kızım korkup durumu anlattı polise gittim Şahıs hızlıca gözaltına alındı ​​ardından hızlıca tutuklandı.Kişi ilk mahkemede tutuklu olarak yargılandı, ikinci mahkemede 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Daha sonra şahsın avukatı temyize gitti. bir üst mahkemeye sevk edildi ve 3. mahkemede cezası 6 yıl 3 aya indirildi ve kontrollü serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.”

Melek K., “Geçen hafta bu kişi kızımı yine sokakta görüyor, ‘Seni ve anneni öldürürüz, ben bir şey yapmadım, 10 ay boşuna cezaevinde yattım’ diye baskı yapıyor, tehdit ediyor. Kızım daha sonra anlattı. Can güvenliğim yok.Bana ve kızıma bir şey olursa hesabı sorulacak.Adalet istiyorum.Her şeyim mahvoldu.Şu anda uyuşturucu kullanıyorum.Kim ne düşünürse düşünsün orda Bunu yapan kişinin güvenlik kamerası görüntüleri var.Her şeyimiz var.Adalet istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu