Haber

Söke Belediyesi Yeni Çöp Konteynerleriyle Çözüm Arıyor

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan analiz için kalıcı adımlar atmaya devam ediyor. Eski çöp konteynerlerinin kapasiteleri daha geniş ve daha temiz, sinek ve koku oluşumunu engelleyen yeni sistem çöp konteynerleri ile değiştirilmektedir.

Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden geçen sistem hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Şefika Katipoğlu; “Yaz aylarında çöp miktarının artması, yüksek sıcaklıklarda koku ve sineklere neden olan eski tip çöp konteynerleri ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler nedeniyle daha modern, üstü kapalı ve büyük olanlarla değiştirmek gerekmiştir. Yer üstü konteynerleri özellikle Koçlar Caddesi ve Albayrak Caddesi olmak üzere çarşı merkezine ve ana caddelere yerleştirmeye başladık.” söz konusu.

Toplamda 41 adet yer üstü konteyner ana caddelere yerleştirildi. Mevcut konteynerler 400 ve 770 litre iken yeni yer üstü konteynerler 3000 litre ve 3750 litre ile çok daha fazla çöp toplama kapasitesine sahip olacak.

Tek işçi ile araçtan inmeden 1 dakika 15 saniyede çöp toplama imkanı.

Yer üstü konteyner sistemi, sürücünün araçtan inmeden uzaktan kumanda yardımıyla yönettiği konteyneri, kontrol edilebilen araç üstü vinç ile konteynerin kaldırma mekanizmasından kaldırabilecektir. otomatik ve manuel kumanda ile, uzaktan kumanda ile alt kapaklar açılarak araca boşaltma yapılır.

Yağmur suyunu toplamayan yeni konteynerler, sızdırmaz yapıları sayesinde mevcut atık suların dışarı sızmasını da engelliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu