Haber

Sıfır otomobil satışında bayi 60 bin lirayı gasp etti: ‘Makbuz istedim, veremeyiz dediler’

Adana ‘da oturan Selim Akyüz, geçtiğimiz aylarda engelli annesi için sıfır araba almak istedi. Akyüz, bir süre araştırma yaptıktan sonra KIA marka bir otomobil almaya karar verdi.

Bunun üzerine Akyüz, merkez Seyhan ilçesindeki Hasan Kavi KIA bayisine giderek beğendiği araç için 600 bin TL’de anlaştı. Ancak teze göre tüccar elden 60 bin lira para istedi. Bu duruma akıl erdiremeyen adam, sıfır arabasını alması için 60 bin lirayı bayiye gönderdi. ödemeama bu durumu da kaydetti.

Haziran ayında arabasını alan Akyüz, paranın kalan 540 bin lirasını da aldı. bankaüzerinde satıcıyagönderilmiş.

Fatura 538 bin lira kesildi.

Ancak Akyüz, aracını aldıktan sonra faturanın 538 bin lira olduğunu anladı. Satıcıyla konuşan adam, ” Liste fiyatları kaydetmez. Bu yüzden paramız var. Bununla birlikte aksesuarlar, ekstralar da yaptık.‘ o cevapladı.

Bu durumdan şüphelenen adam Türkiye distribütörlüğüulaştı, ama oradan, ‘ Bayilerin satış politikalarına müdahale edemeyiz. ‘ o cevapladı. Daha sonra CİMER’eTicaret ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazan Selim Akyüz, yaptığı araştırma sırasında kendisi gibi çok sayıda mağduru olduğunu öğrendiğini belirtti.

Faturasını alamadığı 60 bin lira istiyor.

Yaşananları anlatan Selim Akyüz, ” Para biriktirdik ve engelli annemiz adına sıfır bir araba aldık. Paranın 60 bin lirasını elden ödedim. Aracın teslimi bize geçince gidip paramın makbuzunu istedim. Ancak bayideki görevliler bana ‘Veremiyoruz, aksesuar yaptık’ dediler. Bayinin müdürüne gittim görüştüm ‘sizden para alamadık’ dedi. Videoyu göstermeme rağmen bana yardımcı olmadı. CİMER’e ve Ticaret Bakanlığı’na yazdım.dedi.

‘Yeni araba alırken fazladan para vermeyen yoktur’

Markanın Türkiye distribütörlüğünden yanıt alamadığını anlatan Akyüz, şöyle konuştu: “Bu konuyu Kore KIA’sına ilettim. Oradan dönüş bekliyorum. 540 bin liranın hepsini hesaplarına yatırdım ama 60 bin liranın makbuzu yok. Fırsatçıydılar. Birçok insan acı çekiyor. Bunu alana kadar aylarca, yıllarca çalıştık. Çok mağduruz. Bize paramızı geri verin. Bir sektör haline geldi. Bayiler, yeni arabaları el altından vermek için para ödüyorlardı. Sıfır araba alırken fazladan para vermeyen kimse yoktur. Sorun çok ciddi.” sözlerini kullandı.

habereleskirt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu