Haber

Prigojin: Teslim olmayacağız

Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Telegram kanalında yayınlanan sesli mesajla yanıt verdi. Kendilerini “hain” olarak nitelendirip teslim olmaya davet eden Putin’e yanıt olarak Prigojin, “Cumhurbaşkanı vatana ihanetten söz ederek büyük bir hata yapıyor. Biz vatanımızın vatanseverleriyiz. Daha önce (vatanımız için) savaştık ve şimdi savaşıyoruz.”

Wagner lideri de mesajında ​​teslim olmayacaklarının altını çizdi. Prigojin mesajının devamında, “Cumhurbaşkanı’nın, FSB’nin veya başkasının emriyle kimse teslim olup itirafta bulunmayacak. Çünkü bu ülkenin artık yolsuzluk, aldatma ve bürokrasi ile mücadele içinde yaşamasını istemiyoruz. “

Meclis’ten Putin’e tam destek

Öte yandan Rusya Parlamentosu’nun her iki kanadı da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arkasında olduklarını açıkladı. İki meclisli parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi Lideri Valentina Matvienko, Putin’e tam destek verdiklerini söylerken, Putin’e desteğin parlamentonun alt kanadı Duma’dan geldiğini söyledi. Duma Sözcüsü Vyacheslav Volodin, Rusları uzun süredir devam eden liderlerini desteklemeye çağırdı.

Kadırov: Çeçen birlikleri bölgeye gidiyor

Putin’e bir takviye açıklama da Çeçenya Özerk Yönetimi lideri Ramazan Kadirov’dan geldi. Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Çeçenya’nın lideri, birliklerinin Prigojin’in isyanını bastırmak için destek vermeye ve gerekirse “sert yöntemler kullanmaya” hazır olduğunu belirtti. Telegram’da yayınlanan bir açıklamada Kadirov, Prigojin’in eylemini “arkadan bıçaklama” olarak nitelendirdi ve Rus askerlerini provokasyonlara teslim olmamaya davet etti.


Ramazan KadırovFotoğraf: AP/dpa/resim ittifakı

Kadırov, Çeçen birliklerinin Rus ordusu güçlerini ve devleti savunmak için gerilimin tırmandığı bölgeye doğru adım attığını kaydetti.

Ukrayna işgalinde aktif rol oynayan paralı grubun kurucusu ve lideri Prigojin, Cuma günü yaptığı sesli açıklamada Rus silahlı kuvvetlerini eleştirerek, ordunun başkanlık timine karşı harekete geçtiklerini açıklayarak, “25 kişiyiz. bin kişi ve neden ülkede tam bir hukuksuzluk var ona bakacağız.” terimleri kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, silahlı isyana zemin hazırlayanları teslim olmaya davet ederek, isyana katılanları hain olarak nitelendirdi ve bu kişilerin cezalandırılacağını söyledi.

Reuters,dpa,AFP / SÖ,ET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu