Haber

Pekin’deki selde 11 kişi öldü, 27 kişi kayıp

– Pekin’deki selde 11 kişi öldü, 27 kişi kayıp

PEKİN – Çin’in başkenti Pekin’de devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişiden haber alınamadığı açıklandı.

Çin’in doğu kesimini etkisi altına aldıktan sonra ülkenin kuzeyine doğru hareket eden Doxuri Tayfunu, hafta sonundan bu yana başkent Pekin’de şiddetli yağışlara neden oldu. Dün nehirde 2 kişinin cesedinin bulunduğu Pekin’de 9 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından ölü sayısı 11’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerden 2’sinin kurtarma çalışmalarına katılan işçiler olduğu açıklandı. 27 kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Pekin, Cumartesi gününden bu sabaha kadar ortalama 260 milimetre yağış aldı. Yağıştan en çok 470,2 milimetre ile Mentougou bölgesi ve 414,6 milimetre ile Fangshan bölgesi etkilendi. Mentougou ve Fangshan’da şiddetli yağmurun vurduğu yollar sular altında kalırken, araçlar sel sularında sürüklendi. Fengtai semtinde de yağmurlar nedeniyle bir köprü çöktü.

Öte yandan Pekin’de 100’den fazla dağ yolu ulaşıma kapatılırken, 127 binden fazla kişi evlerinden güvenli bölgelere tahliye edildi. Çin ordusuna bağlı birliklerin helikopterlerle Fangshan bölgesindeki selden etkilenen noktalara yiyecek, içme suyu ve acil durum malzemeleri ulaştırdığı bildirildi.

Pekin’de bazı metro sınırları tedbir amaçlı kapatılırken, başkentteki iki havalimanından yaklaşık 400 uçuşun da iptal edildiği belirtildi.

Hebei eyaletinde 9 kişi öldü

Dokusuri Tayfunu, Pekin’e komşu olan Hebei ve Tianjin eyaletlerini de etkiledi. Hebei eyaleti sel kontrol biriminden yapılan açıklamada, ilin 87 ilçesinde yaşayan yaklaşık 850 bin kişinin tahliye edildiği kaydedildi. Yerel saatle 12.00 itibariyle eyalette 9 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Eyalette farklı nehirlerde 142 selin meydana geldiği belirtildi.

Fujian’da 2 milyar dolardan fazla ekonomik kayıp

Son yıllarda Çin’i vuran en şiddetli tayfun olan Doksuri, Cuma günü ülkenin doğusundaki Fuijan eyaletine ulaştı. Fujian’da yaşayan 560 binden fazla kişi evlerinden tahliye edilirken, tayfunun eyalette 2,7 milyon kişiyi etkilediği ve 2 milyar doların üzerinde doğrudan ekonomik kayba yol açtığı kaydedildi. Tayfun Khanun’un, Doksuri Tayfunu’nun etkisinin hafiflemesiyle yarın sabah Çin’in doğu kıyısına ulaşması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu