Haber

KARDEŞİNİ ÖLDÜREN OĞLUNU affetmedi 100 YIL CEZA CEZASI OLSA BİLE BENİM İÇİNDEKİ YANGINI SÖNDÜREMEZ

Aralarındaki borç anlaşmazlığı nedeniyle babasının en küçük kardeşi olan amcası Cihan Beyhan’ı (32) 7 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Beyhan’ın (27) babası Yaşar Beyhan tanık olarak dinlendi. Yaşar Beyhan, ‘Çocuğum da olsa taraf olamam, haktan ayrılmam’ dedi. Oğlum 100 yıl ceza alsa da içimdeki ateşi söndüremiyor. Annesinin ölüm sebebidir. Bayram günü silahla amcasının kapısına gitti” dedi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Yusuf Beyhan, bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısıyla katıldı. Duruşmada, öldürülen Cihan Beyhan’ın ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu.

‘ÇOCUĞUM OLURSA BİLE TARAF TUTAMIYORUM’

Duruşmada amcasını öldürdüğü iddia edilen Yusuf Beyhan’ın babası Yaşar Beyhan tanık olarak dinlendi. Baba Beyhan, ‘2012’den beri oğlumdan bir sıkıntı çekmiyoruz. O bir bağımlıydı. Onu çevresinden uzaklaştırmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yurtdışına amcasının yanına gönderdik. Orada amcasına da musallat oldu. İşe gitmemeye başladı. Alışkanlıklarını burada sürdürmeye başladı. Ben de muhtemelen onu durdurmak için gittim. Bana hakaret ediyor, sürekli para istiyordu. Amcasından talep ettiği para haksız bir menfaattir. Çocuğum için de olsa taraf olamam, adaletten ayrılmam. Onu durduramadım. Biletini kestim, harçlığını verdim ve Türkiye’ye gönderdim” dedi.

‘BAYRAM AMCASININ KAPISINA SİLAHLA GİDER’

Olay olduğunda Fransa’da olduğunu söyleyen Yaşar Beyhan, “Oğlum 100 yıl ceza alsa da içimdeki yangını söndüremiyor. Verdiği zararı geri alamaz. annesinin ölümü olayı adaletin vicdanına bırakıyorum sanıkların beyanları tamamen saçmalık ve iftiradır çalışmayan borçlanır mı bu yaşına kadar babasına su vermemiş adam nasıl olur Borçlu mu?Bayram günü silahla amcasının kapısına gitti.Annesi bu olayda ağır yaralandı.Hiç kimse evime girip cinayet işlemedi.Yalnız kaldığı için öldü.Cinayet değil.Ben’ 50 yaşındayım 50 yıldır evimde silah yok.Oğlum Fransa’dan az bir parayla döndü.O silahı ona kim verdi?” dedi. Tanık beyanına karşı söz hakkına sahip olan sanık Yusuf Beyhan, “O bir baba, ona bir şey demiyorum. Kardeşi bize bunu nasıl anlatsın?”

‘AYAKTA KALMAZSAK AİLESİNİ ÖLDÜRECEK’

Öldürülen Cihan Beyhan’ın ağabeyi Ferhat Beyhan, ‘Bir babanın acısını az çok anladınız. Yıllardır üzerinde çalıştığımız bu katil hepimizi öldürdü. Cinayeti o işledi” dedi.

Şüpheli Yusuf Beyhan’ın ağabeyi Enver Beyhan, ‘Biz bu adamdan çektiklerimizi kimseden saklamadık. Defalarca annesini öldürmeye çalıştı, şimdi annesini savunmak için buraya geliyor. Daha önce de konutta bir odaya sığınan ailesini elinde iki bıçakla öldürmeye çalışmıştı. Biz orada olmasaydık ailesini orada öldürürdü.” Mahkeme heyeti sanık avukatına savunmasını hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

TALEPTEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yusuf Beyhan’ın ülkeye yasak yollardan girdiği belirtildi. İddianamede ayrıca zanlı Yusuf Beyhan’ın amcası Cihan’a ateş ederek hayatını kaybettiği belirtilirken, otopsi raporuna göre maktulün vücudunda 7 kurşun girişi yarası tespit edildi. Savcı, sanık Yusuf Beyhan’ın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu