Haber

İzmir’de suç örgütüne operasyon: 18 gözaltı

İZMİR merkezli 4 ilde ‘Sevenler’ adlı kabahatler örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi. Hata örgütünün lideri galerici MS’nin sağ kolu Bayram Ulgaç’ın 3,5 ay önce silahlı saldırıda öldürüldüğü, intikam almak için AK’yi tetikçi olarak tuttukları belirlendi. İstanbul’da olduğu belirlenen AK’nin herhangi bir işlem yapamadan operasyonla gözaltına alındığı belirtildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, silahlı suç örgütü kuran zanlıların peşine düştü. Silah kaçakçılığı yaptığı, verdiği kişileri yüksek faizle ödünç aldığı, ödeyemeyenlerin taşınmazlarına silah zoruyla el koyduğu belirlenen ‘Sevenler’ adlı suç örgütü, teknik ve fiziki takibe alındı. . Yaklaşık 6 aylık takibin ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 15 Temmuz’da İstanbul, Ankara ve Manisa’da 29 ev ve 3 iş yerine zanlılara eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ÜZERLERİNDE 1 MİLYON LİRA, ADRESLERİNDE 17 İZİNSİZ TABANCA, aralarında örgüt lideri MS’nin de bulunduğu 18 zanlı gözaltına alındı. Zanlılar arasında örgüt yöneticilerinden MS ve ES’nin kaçmaya çalışırken üzerlerinde 1 milyon lira ile yakalandığı bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 17 adet ruhsatsız tabanca ve 133 adet mermi ele geçirildi. Öte yandan ‘Sevenler’ hata örgütünün diğer kabahat örgütleriyle silahlı mücadeleye giriştiği belirtildi. Örgüt başkanı MS’nin sağ kolu Bayram Ulgaç’ın 3,5 ay önce düzenlenen silahlı baskında öldürüldüğü, AK’yi intikam almak için silahlı adam olarak tutukladıkları belirlendi. İstanbul’da olduğu belirlenen AK’nin herhangi bir işlem yapamadan operasyonla gözaltına alındığı da belirtildi. Operasyon kapsamında aralarında AK’nin de bulunduğu 18 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu