Haber

İsrail’in en büyük sendikası, Netanyahu’nun adli düzenlemeyi geciktirmesinin ardından grevi iptal etti

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun tartışmalı yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamasının ardından ülkenin en büyük personel sendikası hastadrut, yarın için planladığı grevi iptal ettiğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, ülkenin en büyük personel sendikası Hastadrut, Netanyahu’nun tartışmalı yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamasının ardından yarınki grevi iptal etti.

Havalimanı Çalışanları Sendikası bu sabah grevini sonlandırırken, ülkenin en büyük uluslararası havalimanı olan Ben-Gurion’da uçuşlar yeniden başlayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu akşam ulusa hitaben yaptığı konuşmada, ülke genelinde kitlesel protesto ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurdu.

Netanyahu’nun tartışmalı yargı düzenlemesini erteleme kararı, koalisyon ortağı aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile anlaşmasının ardından geldi.

Taraflar arasında varılan anlaşma kapsamında, bir sonraki kabine toplantısında Ben-Gvir’in yönetiminde İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı “Ulusal Muhafızlar” adlı yeni bir güvenlik gücünün kurulmasına onay verilmesi kararlaştırıldı.

Netanyahu hükümetinin tartışmalı ‘yargı reformu’

Adalet Bakanı Yariv Levin, 5 Ocak’ta Yüksek Mahkeme’nin yetkilerini sona erdirecek ve yargı atamalarında söz sahibi olmayı öngören bir “yargı reformu” planladıklarını duyurdu.

Ülke genelinde 13 haftadır onbinlerce İsrailli, hükümetin yargı düzenlemesine karşı kitlesel protestolar düzenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu