Haber

İsrail’de bombalı saldırılar

İsrail’in Kudüs kentinde iki otobüs durağında meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

İsrailli yetkililerden Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, yaralılar arasında durumları ağır olanlar da bulunuyor.

Polis, iki saldırının da aynı kişiler tarafından yapılmış olabileceğini belirtti. Geçmişte Kudüs’te Filistinli militan örgütler tarafından çok sayıda hücum düzenlenmişti.

Polisten edinilen bilgiye nazaran birinci patlama kentin dışındaki bir otobüs durağında meydana geldi ve bu taarruzda 11 kişi yaralandı. Kısa müddet sonra, kentin kuzeyindeki öteki bir otobüs durağında ikinci bir patlama oldu. İkinci patlamada ise birinci belirlemelere nazaran üç kişi yaralandı.


İsrail polisi olayın faillerini arıyorFotoğraf: Maya Alleruzzo/picture alliance/AP

Kudüs – Tel Aviv yolu kapatıldı

İsrail polisi, atakların faillerinin aranmasına devam edildiğini belirtirken, kentin dışında meydana gelen patlama nedeniyle başşehir Tel Aviv’e giden otoyolu da kapattı.

Saldırıyı kınayan İsrail’in dinci ŞAS Partisi (Tevrat’ın Sefarad Koruyucuları) milletvekili Joav Ben-Zur, “İkinci Filistin ayaklanması İntifada dehşetinin ağır ve kanlı günlerine geri dönülüyor” tabirlerini kullandı.

İsrail’in caydırıcı gücünün yok denecek kadar az olduğunu ileri süren Ben -Zur, “Terör her gün yeniden baş kaldırıyor” dedi.

İsrail’de Mart ayından bu yana gerçekleştirilen terör taarruzlarında 18 kişi öldürüldü. Ayrıyeten bu yıl Batı Şeria’da düzenlenen saldırılarda yine çok sayıda İsrailli sivil ve güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu da ilkbahar aylarından bu yana işgal altındaki Batı Şeria’daki operasyonlarına tartı veriyor. İsrail Sıhhat Bakanlığı bilgilerine nazaran bu yıl 140’tan fazla Filistinli, askeri operasyonlarla irtibatlı olarak çatışmalarda ya da kendi düzenledikleri hücumlarda hayatını kaybetti.

dpa,AFP / TY,ET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu