Haber

İBB Başkan adayı Kurum, Bayrampaşa’da konuştu. İfade

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhurbaşkanlığı İttifakı Cumhurbaşkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Korkularınızı hızla gidermek için ‘Yarısı büyükşehirli.’ “Diyeceğiz ve size 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira taşınma ve kira yardımı olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek sağlayacağız. Yapacağımız evleri muvafakatiniz çerçevesinde 18 ay içerisinde sizlere teslim edeceğiz.” dedi.

Kurum, yerel seçim faaliyetleri kapsamında Bayrampaşa’da “Türk Yüzyılında Girişimci Kadınların Buluşması” programına katıldı.

Cumhur İttifakı Bayrampaşa Belediye Başkanı adayı İlknur Kovaç Bayraktar’ı adaylığından dolayı tebrik eden Kurum, mevcut belediye başkanı Atila Aydıner’den alacağı bayrağı daha da üst seviyelere taşıyacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu: “Tıpkı kadınların evi bir ev haline getirmesi gibi. ev, toprağı vatan yapan kadındır.” Bu kelimeyi kullandı.

Kurum, “15 asırdır medeniyetimiz, tarihin her döneminde, kadının varlığını kısıtlayan toplumlardan farklı olarak kadınlarımızı sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın merkezine yerleştirmiştir. Bugün emin olun, desteğinizi ve desteğinizi hissediyoruz. İstanbul’a ve Türkiye’ye olan sevginiz her zaman bizimle birlikte, “Duruşunuz, özveriniz ve samimiyetiniz için her birinize çok teşekkür ediyorum.”

“Türkiye’nin en büyük ailesi AK Parti’dir”

Hepsinin büyük bir davanın mensubu olduklarını anlatan Murat Kurum, şöyle devam etti:

“Nedir bu dava? Millete hizmeti Allah’a hizmet eden büyük ve güçlü bir Türkiye’nin davasıdır, Türkiye’yi inşa etme davasıdır. Önderimiz, Genel Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir ilke imza attı. 1994’te bu anlayışla yürüdük.’ ‘Söz milletindir.’ ‘Ben bu milletin bir ferdiyim ve geleceğe güvenle yürümek istiyorum’ diyerek bu yolda Türkiye’nin en büyük ailesini kurdu. ‘ diyen herkesin partisi oldu”

Kadınların hayatın her alanındaki özverisine dikkat çeken Kurum, açıkladıkları İstanbul vizyonuyla emeklerinin karşılığı asla alınamayan kadın ve annelerin, hizmetkar, yol arkadaşı ve dert ortağı olacaklarını söyledi.

“İlk işini kuran kadınlara 100 bin lira”

“Bir bayana gerçek ayakkabılar verin, o tek ayakkabıyla yürüyebilir ve tüm dünyayı fethedebilir.” Kurum şunları söyledi:

“İstanbul’un bu cesur kadınları artık bu şehrin işveren kadınları, yeni dönemin aktörleri olacak. Hangi sektörde iş yapmak istiyorsanız, o karar noktasında biz de yanınızda olacağız. 100 bin girişimci kadına İlk işletmesini kuran ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden size’ 100 bin lira, işinizi geliştirin.’ ‘Geride kalmayın, oğlunuz murat, kardeşiniz murat, büyükşehir yanınızda’ diyeceğiz. “Diyeceğiz. Buradaki girişimci hanımlarımız gibi kendi işini kuracak hanımlarımız da bizim sağlayacağımız sermaye, İSMEK’te vereceğimiz yeniden eğitim ve takviyelerle kendi işlerini kurabilecekler. Aile ekonomisine destek olacak, çocuklarını daha iyi kurallarla yetiştirmeye çalışacaklar, biz de onların mutluluğuna katkıda bulunacağız. “Umarım onun duasına şahit olmuşuzdur.”

“Emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay 2 bin 500 lira ek ödeme yapacağız.”

Emeklilere yönelik projelerinden bahseden Kurum, “Başta kadın emeklilerimiz olmak üzere tüm emeklilerimizin her an her an yanında olacağız. Gerçek bir belediyecilik çalışması yapacağız, bunun için de 2 bin lira destek ödemesi yapacağız” dedi. İhtiyaç sahibi emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay 500 lira.” dedi.

Trafikte geçirilen süreye dikkat çeken Kurum, şunları söyledi:

“İstanbul’da çalışan kadınlarımızın her biri trafikte yılda kaç saat kaybediyor? Çok değil mi? Şunu söyleyeyim, tam 288 saatini trafikte kaybediyor, trafikte geçirdiği günler ‘hiç’. Trafik derdi çalıyor. Her bir kız kardeşimizin ömründen tam 3,5 yıl geçti. Eşiniz, çocuğunuz işten ve okuldan ayrılıyor ama eve ne zaman dönecekleri belli değil. Kadınlarımızın bu belaya son vermesini istiyoruz. Hiçbir annenin endişelenmemesini istiyoruz. Bu anlayışla yeni metrolar, tüneller, otopark sistemleri ve daha birçok ulaşım adımıyla trafik sorununu hızla çözeceğiz. “Rahat nefes almanızı sağlayacağız. Artık tüm sevdiklerinizle, ailenizle ve çocuklarınızla daha çok vakit geçireceksiniz. İstanbul’un tadını doyasıya çıkaracaksınız.”

“600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerekiyor”

İstanbul’un deprem riskine dikkat çeken Kurum, afete dayanıklı bir İstanbul, Bayrampaşa inşa etmek istediklerini söyledi. Kurum, “Bugün 39 ilçemizde 1,5 milyon hanede tüm annelerimiz korku içinde yaşıyor. Özellikle 600 bin evin acilen planlı, programlı, ekip ruhuyla dönüştürülmesi gerekiyor.” söz konusu.

Bayrampaşa Millet Bahçesi’nin hazırlık sürecine de değinen Kurum, şöyle devam etti:

“Bayrampaşa’nın tamamına yürüme mesafesindeki millet bahçesini ilçemize hediye edeceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi de Allah’ın izniyle bu millet bahçelerini mahalle ölçeğine indiriyoruz. Mahalle ölçeğinde bu millet bahçeleriyle, Her mahalledeki kadınlarımız çocuklarıyla orada güvende olacak, o parkta kalmayacaklar, O parkta hanımlar bayanlar yemekhanesinde bir araya gelecek, sohbet edecek, günlerini orada geçirecek, anılarını anacak, anılarını anlatacak, Bu alanlar aynı zamanda deprem durumunda toplanma alanı olarak da hizmet verecek.İstanbul’un en riskli yerlerinden başlayarak seferberlik başlatacağız.İstanbul’un en riskli yerlerinde seferberlik anlayışıyla şu andan itibaren, Her ilçemizde, her mahallemizde depremzedeliği ön planda tutacağız.Bu projelerin odağında komşuluk ilişkilerimizi canlı tutacağımız, mahalle kültürünün ve oradaki değerlerimizin korunacağı, yaşamımızın devam edeceği 650 bin yeni konut inşa etmek olacak. millet mutlu ve huzurlu olacaktır. Ekonomiyi evinizde yönetiyorsunuz değil mi? İşte ‘Bu evleri yapacak parayı nereden bulacağız?’ diyorsun. Orada da yine sizlerle birlikte olacağız. Endişelerinizi hızlı bir şekilde çözümleyebilmek için ‘Yarısı büyükşehirden.’ Bunu söyleyeceğiz ve size 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira taşınma ve kira yardımı olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek sağlayacağız. “İnşa edeceğimiz evleri istekleriniz çerçevesinde 18 ay içerisinde sizlere teslim edeceğiz.”

“İki büyük hayvan yaşam alanı kuracağız ve hayvanlarımıza sahip çıkacağız.”

Bakanlık döneminde yapılan çalışmaları hatırlatan Kurum, “Biz boşuna kollarımızı sıvamıyoruz. Kollarımızı sıvadığımızda milleti kucaklıyoruz. Kollarımızı sıvadığımızda ihtiyaçlar için gece gündüz çalışıyoruz. Milletin, böyle gördük, böyle öğrendik, milletimizi sıkıntılı günlerde yalnız bırakmadık, söz verdik, ‘Bunları nasıl yapacaksınız’ dediler. “Biz onları dinlemedik, gittik, çalıştık, mücadele ettik ve verdiğimiz tüm sözleri tuttuk.” dedi.

İstanbul’da kadınların ne istediğine bakıp annelerin kaygılarına odaklandıklarını kaydeden Kurum, “Bu kaygılardan biri de ortalıkta dolaşan yüzlerce sokak hayvanıdır. Annelerimiz kaygılı, bebeklerimiz ve çocuklarımız her an tehdit altında. Göreve gelir gelmez öncelikle 39 ilçemize hizmet verecek tesisleri kuracağız, onlara sahip çıkacağız.” Bu alanlarda tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını sağlayacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kuracağımız iki büyük hayvan habitatında hayvanlarımızla ilgileneceğiz. Burada kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamalarımızı gerçekleştireceğiz ve belediye olarak bu hayvan yaşam alanlarının masraflarını da karşılayacağız. Sizlere sözüm her zaman şudur: “İstanbul’umuzun sokaklarını hep birlikte güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin, çocuklarımızın dehşetini hep birlikte ortadan kaldıracağız.” söz konusu.

İlkokul öğrencilerine ücretsiz ulaşım

İnsanların huzur ve güven içerisinde halk otobüslerine binmesini istediklerini, bunun için İETT şoförünün gerekirse kapısına bir bayan bırakacağını anlatan Kurum, okullara ve öğrencilere yönelik projeleri hakkında da şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuğunuzun okulda güveni ve sağlığı bizim için de çok değerli. Bu nedenle okullarımızın temizlik ve güvenlik görevlileri konusunda tüm taleplerini karşılayacağız. İnşallah tüm okullarımızda güvenliği ve temizliği en üst düzeye çıkaracağız. okullarımız istisnasız. Sizlere 3 güzel haberimiz daha var. İstanbul’da çocukların ilköğretim 10 yaş üstü çocuklarımız için tüm okullarımıza beslenme desteği sağlayacağız. yarısı kadar süt.Çocuklarımıza huzur ve güven içinde okula gidecekleri, sizin de geride bırakılmayacağınız bir anlayış oluşturacağız.İstanbul’da eğitim değerli olsun, okula gidenler mutlu olsun istiyoruz. İnsanların mutlu, ailelerinin huzur içinde olduğu bir anlayış sergileyelim, çocuklarımız en güzel şartlarda büyüsünler, büyüsünler ki, bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine ve Türk Yüzyılına daha iyi hizmet ve eserler getirsinler. . İlkokul öğrencilerimiz için ulaşımı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. Aile kartını 0-4 yaş arası çocuğu olanlar kullanabilir. Daha önce annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz. Burada artık yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz, aynı zamanda eşlerimizin yani babalarımızın da çocuklarımızla birlikte (ücretsiz) seyahat etme hakkını tanıyoruz. Yani hem annelerimiz hem de babalarımız 0-6 yaş arasındaki çocuklarını okula götürüp, otobüsle gezilere ücretsiz olarak çıkabilecekler.”

Kurum, her zaman milletin yanında olacaklarını ve İstanbul dışında bir gündemle uğraşmayacaklarını da sözlerine ekledi.

ugurludag-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu