Haber

Harbiye Şelalesi’nin suyu deprem sonrası azaldı

HATAY’ın doğal güzelliklerinden biri olan Harbiye Şelalesi’nin sallantı sonrası suyu azaldı ve renginin sarıya döndüğü görüldü.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından 20 Şubat’ta Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremlerin ardından Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde bulunan Harbiye Şelalesi’nin suyu azaldı ve rengi sarıya döndü. İl merkezine 8 kilometre uzaklıktaki kaynaktan çıkan su şelaleyi oluşturuyor ve ardından Asi Nehri’ne dökülüyor.

Yaklaşık 15 yıldır şelalenin olduğu noktada işletmesi olan Bektaş İşbilir, “Depremde inanılmaz bir durum yaşadık. İlk depremde ip atlar gibi inip çıktık. 1000’den fazla sürdü. 1 dakika üst üste iki deprem yaşadık hemen evlerden çıktık “Aşağı inmedik ama bizim Harbiye Mahallemizde ev var ev yok gibi. Deprem durduktan sonra aşağı indik ve her şeyin yıkıldığını gördük” dedi.

Şelalenin suyunun Antakya ve Harbiye Mahallesi’nden Asi Nehri’ne giden su olduğunu kaydeden İşbilir, “Burada kalan su. Bu depremlerden sonra yönünün değişmiş olabileceğini düşünüyoruz. “Depremde su tamamen çamur şeklinde aktı ve görüldü. Depremden sonra biraz düzelme var ama yine de sarımtırak şeklinde akıyor. Bir deprem daha yaşamazsak buradaki suyun toparlanacağını düşünüyoruz.”

haberyenisarbademli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu