Haber

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden notlar

SporToto Üstün Lig’in 27. haftasında Beşiktaş’ı derbide konuk eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, son Alanyaspor maçında ilk 11’e göre biri zorunlu olmak üzere 5 değişiklik yaptı.

Ülker Stadı’nda oynanan maçta Portekizli teknik direktör, Alanyaspor maçına ilk 11’de başlayan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Diego Rossi ve Gustavo Henrique’yi yedek bıraktı.

68 yaşındaki teknik adam, Alanyaspor maçında ilk 11’de forma giyen Jayden Oosterwolde’yi sakatlığı nedeniyle takıma alamadı.

Tecrübeli teknik direktör, Beşiktaş karşısında bu isimler yerine ilk 11’de Serdar Aziz, Attila Szalai, Bright Osayi-Samuel, Arda Güler ve Mert Hakan Yandaş’ı tercih etti.

Derbiye üçlü savunmayla çıkan İsa kalede Altay Bayındır’ı görevlendirirken, savunmada Serdar Aziz, Samet Akaydın ve Attila Szalai forma giydi. Orta sahada Willian Arao ve Mert Hakan Yandaş’ı tercih eden Jesus, kanatları Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu’na emanet etti. İsa, Joao Pedro ve Enner Valencia’dan Arda Güler’in önünde hücum hattını oluşturdu.

Fenerbahçe’de ise yerine İrfan Can Eğribayat, İsmail Yüksek, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski, Diego Rossi, Miha Zajc, Emre Mor, Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun girdi.

Tribünlerdeki İsa

Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus aldığı penaltı nedeniyle derbiyi tribünlerden takip etti.

Corendon Alanyaspor maçında kırmızı kart görerek derbi takımın başında olamayan Jorge Jesus, sarı lacivertlilerin başında teknik direktör yardımcısı Joao de Deus ile değiştirildi.

Valencia ilk 11’de

Fenerbahçe’nin golcüsü Enner Valencia, Beşiktaş karşısında ilk 11’de yer aldı.

Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı merak edilen Valencia, derbiye 11’de başladı.

Arda Güler derbide sahada

Fenerbahçe’nin genç yıldız adayı Arda Güler derbide ilk 11’de forma giydi.

Ligde 4 Mart’ta Kayserispor deplasmanında ilk 11’de forma giyen Arda, Alanya deplasmanında maça yedek olarak başladı.

Mert Hakan ligde 4 maçın ardından

Fenerbahçe’nin deneyimli orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, ligde çıktığı 4 maçın ardından ilk 11’de yer aldı.

Son olarak 2 Şubat’ta Adana Demirspor deplasmanında ilk 11’de forma giyen 28 yaşındaki oyuncu, çıktığı 4 maçın ardından ilk 11’de görev yaptı.

Fenerbahçe’de 5 eksik

Fenerbahçe derbide 5 oyuncudan faydalanamadı.

Sarı lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique, Jayden Oosterwolde, Joshua King, Luan Peres ve Michy Batshuayi güçlü geçen maçta forma giyemedi.

Tüm tribünler dolu

Fenerbahçe taraftarları Beşiktaş derbisine yoğun ilgi gösterdi.

Maça saatler kala stadın çevresinde toplanan sarı lacivertliler, tribünlerde kendilerine ayrılan tüm bölümleri doldurdu.

Taraftarlar maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

haber-kovancilar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu