Haber

FBI Direktörü Ortadoğu’daki savaşla ilgili çok sayıda soruşturma başlattı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, “Ortadoğu’daki savaşa” ilişkin ülke içinde çok sayıda soruşturma başlattığını söyledi.

Wray, Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi’nde yaptığı konuşmada, “Terör tehdidinin zaten yüksek olduğu bir yılda, Ortadoğu’da devam eden savaş, ABD’de Amerikalılara yönelik saldırı tehdidini bütünüyle ele geçirdi. yeni seviye.” söz konusu.

Ancak FBI Direktörü, başlattıkları “çok sayıda soruşturma” sonucunda terör örgütlerinin henüz ABD’de saldırı gerçekleştirebilecek düzeyde olmadığını ancak ABD’de terör saldırısından etkilenen bireylerin bulunduğunu belirtti. iletişim araçlarıyla yaptıkları aramalarda saldırı ihtimalinden “endişeleniyorlar”.

Wray dedi ki:

“Bu eylem çağrıları göz önüne alındığında, acil kaygımız, Orta Doğu’daki olaylardan sapkın bir şekilde ilham alan bireylerin veya küçük grupların burada, kendi ülkelerinde saldırılar düzenlemesidir. Bu, Yahudi Amerikalılar gibi yabancı bir terör örgütünden ilham alan, ülke içinde yetişen şiddet yanlısı aşırılıkçıları da kapsayabilir. veya Müslüman Amerikalılar.” “Buna diğer inanç topluluklarını hedef alan şiddet yanlısı aşırılar da dahildir.”

Wray, konuşmasında bu konuyla ilgili ABD’de yaşanan son olaylardan örnekler verdi; “Houston’da bir şüphelinin Yahudileri öldürdüğüne dair paylaşımlar yapması ve bir Amerikalının Chicago’da 6 yaşındaki Müslüman bir çocuğu öldürmesi” gibi.

FBI Direktörü, Hamas’ın yurt dışı temaslarını incelediklerini ve ABD’de olası bir saldırı olasılığını “dışlamadıklarını” belirtti.

Açıklamanın FBI’a ek yetki veren yasanın sonuçlanmasına yaklaştığı dikkat çekiyor.

FBI Direktörü Wray’in konuşmasının, kuruma yurtdışındaki yabancıların konuşmalarını (ABD vatandaşlarıyla yapılan görüşmeler de dahil olmak üzere) her türlü iletişim aracıyla izleme yetkisi veren Yabancı İstihbarat Gözetleme Yasası’nın (FISA) ilgili maddesinin öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor. Aralık ayında sona erdi.

Komite üyelerini ikna etmek için Wray, “Ortadoğu’da hızla gelişen durumla birlikte, yurtdışındaki yabancı bir terör örgütünün niyetini değiştirdiğini ve arka bahçemize saldırı düzenlemeyi planlayan bir ajanı beklenmedik bir şekilde buraya yönlendirdiğini hayal edin” dedi. Formda ifadelere yer vererek FISA yetkilerinin devam ettirilmesinin önemine dikkat çekti.

FBI’ın Aralık ayında sona erecek olan yetkiyi kullanma şekli daha önce ABD Kongresi’nin her iki kanadı tarafından da eleştirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu