Haber

Emek ve Özgürlük İttifakı: Bu ülkede huzur yok

Emek ve Özgürlük İttifakı, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Sosyal Özgürlük Partisi (TOP), İşçi Hareketi Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), ‘Emek ve Özgürlük Zamanı’ sloganıyla halk mitingleri düzenliyor.

İttifakın bugün İstanbul Kağıthane’de gerçekleştirilen toplantısı Okmeydanı Labella Premium Salonu’nda gerçekleştirildi. ben İttifakta yer alan parti temsilcilerinin yanı sıra 22 kişi farklı meslek kuruluşlarının personelleriyle görüştü.

‘İŞÇİLERİN CENNETİ VAR’

Açılış konuşmasını TİP Parti Meclis ve Çalışma Dairesi Üyesi Hakan Koçak yaptı. Koçak yaptığı konuşmada “Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Amasra’da 42 kardeşimizi kaybettik. Onları saygıyla anmak istiyorum. İşçilerin sorunları var. Bazı çarpıcı verileri paylaşacağım. Rifkins ve Acemoğulları dışında emek yanlısı birçok iktisatçı var. Emeğin tarafına bakarlar. Emeğin payı azalıyor. Demek ki son 6 yılda yaşananlar işçilerin lehinde değil aleyhinde olmuştur. Bir diğer veri de TÜİK’e göre bir büyüme olduğu. İşçilerin payı yüzde 9’a düştü. Grev neredeyse unutuldu. Taban fiyat açlık sınırının ancak yarısına ulaştı. Türkiye’de işçiler için bir cehennem var. Bu ittifakın amacı sınıf tercihini değiştirmektir. İttifakımızın varoluş sebebi nedir? Bir masanın arkasına kurulmadık. Sadece 2021’de 1.500 hareket gerçekleştiren personel sınıfı. Temsilcileri bu salonda. Kendimizi doğrudan başkentin karşısında konumlandırıyoruz. Zenginden alıp fakire verecek bir bakış açımız var. ‘Oturun, seçimi bekleyin, seçimde bize oy verin’ demeyiz.

Hakan Koçak

‘DESPOT GÜCÜMÜZ VAR’

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, işçi sınıfının 10-12 saat çalıştığını söyledi. Öztürk, “Böyle bir şey mi var? 2022’deyiz. Bizim hükümetimizde işçi sınıfı sadece 6 saat çalışacak. Bir dakika daha değil. Bazı değerli şeyleri konuşmanın zamanı geldi. Bıçak kemiğe. 450 milyar dolar borcu kim tüketirse öder fakir halk ödemez o kadar mal mülk kamulaştıracağız o kömürleri halkımız kullanamaz o kömür ve madenleri kamulaştıracağız o madenleri kamulaştıracağız Ne gönderdiklerini bilmediğimiz limanlar.Çok karanlık, tehlikeli ve despot bir hükümet var.Karanlık bir hükümet var.Onları kökünden sökeceğiz.Üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Yaşasın Emek ve Özgürlük İttifakı.”

Hakan Öztürk

‘TEK ADAM GÜCÜNÜ YOK ETTİK, GELİYORUZ’

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, dünün Engelliler Günü, bugünün Madenciler Günü olduğunu hatırlatarak, “Sadece acılarını paylaşmıyoruz. Bu ittifakı her yerde kardeşlerimizle kuracağız. Soma’da, Amasra’da, Zonguldak’ta kuracağız.Geliyoruz.Tek adam iktidarı.Biliyoruz.Bu, saray-toplum ittifakıdır.Yağmacıların çetecilerin ittifakıdır.Bu ittifakı bozacağız. .Asrın vizyonlarını dün izledik Ne gördük İkimize de yer yok İttifak bileşenlerini sayarken ne diyor birine mert diyor Boru üfleyenlere Davutoğlu gösteriyor 12 Ekim Ankara Gar Katliamı için ne dedi, ben konuşsam milletin içine çıkamazlar dedi, kim öldü, işçinin kanı döküldü, bu kirli bir ittifaktır. ‘Nedir bu uygulama becerisi, 200 bin işçinin grevi yasaklandı’ AKP yıllarında Türkiye’de. Üzerinde Davutoğlu ve Babacan’ın imzaları var. Ne olduklarını biliyoruz. reddediyoruz. ‘Bilge’ dediği Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi’ne hayır diyor. Bilge diyor. Ahmet Arif’in satırlarıyla yanıt vermek isterim. ‘Aşımıza, ekmeğimize göz dikenler bunlar. Onları teşhis et. Teşhis sihirdir.’ Düzenin muhalefetine ‘hayır’ diyoruz. Sendika bürokrasisini de parçalayacağız. Kendine güven, çalışanların ihtiyaç duyduğu şeydir. O kanalları açacağız. Bu ülkede huzur yok. 16 saat çalışsa bu ülkede huzur olur mu? Barış olmazsa baskı olur, zulüm olur, sınır ötesi operasyonlar olur” dedi.

Ercüment Akdeniz

‘BU ÜLKEDE İKİ SEÇENEK OLDUĞUNU ANLIYORUZ’

ETF çalışanı Gülşen Balta, “79 gün direndik. Haklarımız gasp edildi. Eşitsizliğin ne olduğunu deneyimledik. O süreçte Emek ve Özgürlük İttifakı yanımızdaydı. Bu ülkede iki seçeneğin olmadığını anladık. Haklarımızı savunduk” dedi.

“İNSANLIKLA BİRLİKTE YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR ÜLKE İSTİYORUZ”

Atık kağıt işçisi Mesut Aygün, “Çöp ortasında geleceğini arayanların, birbirine benzeyenlerin kokusu için buradayım. Emekçinin emeğine, kadının hayatına göz diken iktidar, çöp işçilerinin ekmeğine de göz dikmiş durumda. Çöpten aldığımız ekmeğimizi almaya çalıştılar. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Geleceğimizi çalanlardan geleceğimizi alma zamanı.”

‘ORGANİZE TOPLUM HAKLARINA SAHİP OLACAK’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay da yaptığı konuşmada, “AKP iktidarının savaş, katliam ve yoksulluk politikaları her yerde can almaya devam ediyor. AKP faşizmine karşı yola çıktık. Emek ve Özgürlük İttifakı başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösterecek. Meslek cinayetleri de tıpkı katliamlar gibi bir cinayet politikasıdır. Buna karşı koymaya çalışacağız. Hükümet sendikal örgütlenmeyi engelliyor. Çünkü biliyor. Örgütlü toplum haklarını savunacaktır. Her zaman birlikte organize olalım. Emek sömürüsünün en görünmez alanı kadın emeğidir. ‘Jin Jiyan Azadi’ ruhuyla onu her zaman birlikte koruyacağız” dedi.

Ebru Günay

‘BİR ARADA’

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, “AKP-MHP iktidarı görülmemiş fiyat artışları, işkence ve baskılar yaşadı. Emek ve özgürlükten yana olanlar, özgür bir dünya yaratabiliriz. Gerçekleşen halk devrimleri emekçi ve emekçinin birleştiği bir yerde başarıya ulaşmıştır. Birlik kuralı. Dünyanın tüm çalışanlarını birleşmeye davet ediyoruz. Bu gücü göndermeliyiz. Gasp edilen hakları almak zorundayız. Savaş siyasetine son vermeliyiz. Üreticinin konuştuğu bir anlayışı savunuyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı atılan en değerli adımlardan biridir. Kazanacağız yoldaşlar.”

‘BÜYÜK ŞİRKETLER HİÇ BİR ZAMAN FAKİR OLMADI

Türkiye Personel Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, büyük şirketlerin asla fakirleşmediğini belirterek, “Hayatlarının en karlı dönemlerinden geçiyorlar. Kaç siyasetçi ucuz domates bulacak diye ayaklarına kara sular aktı. Bu yüzden” Bu ittifakı biz kurduk, bulursa anlaşamayanlar için bu ittifakı kurduk” dedi.

Sera Kadıgil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu